Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 9. – 10. září

Fotogalerie k článku

Praha 

Milovníci piva by si jistě neměli nechat ujít Nomad Beer Festival, který se bude konat 8. a 9. záříPražské tržnici v Holešovicích. Již potřetí se bude konat Nomad Beer Festival – jediná akce v Česku věnovaná létajícím pivovarům. Chybět nebudou ani rozmanité pokrmy hodící se ke zlatavému moku nebo tombola.

 

Středočeský kraj

Oslavovat se bude také v Pivovaru FerdinandBenešově, a to již tuto sobotu. Snoubení piva a jídla. Působivou atmosféru historického pivovaru. Deset ležáků na čepu. To všechno nabídnou pivovarské slavnosti v Pivovaru Ferdinand. Pivovarský dvůr ožije 9. září 2023 od 13 hodin. Zjistěte, jak se vaří tradiční ležáky – a rovnou je i ochutnejte.

 

Vysočina  

Zpříjemněte si den návštěvou zámku Náměšť nad Oslavou. Netradiční prohlídka zámku, která tradičně v rámci Dnů Evropského dědictví (letos již po třiadvacáté) netradičně (na stejné téma nic podobného jinde neuvidíte) provází naší i světovou, vzdálenou i blízkou historií. Rekonstrukce událostí, které se staly, hledání historických souvislostí, ale i nabídka jejich alternativních řešení.

 

Jihočeský kraj

Každý malý i velký kutil by měl tuto sobotu navštívit Festival kreativy a kutilstvíČeských Budějovicích. Celosvětová přehlídka kreativity, tvořivosti a inovací přichází tuto sobotu do Českých Budějovic! Vyzkoušejte, poznejte a osahejte si nevšední projekty a experimenty z oblastí nových technologií, řemesel, 3D tisku, ale i vyšívání, elektroniky, designu, dronů, modelářství a mnoho dalších. Vstup zdarma!

 

Plzeňský kraj

Vyrazte na rodinný výlet do Plzně, kde se tuto sobotu uskuteční Festival Bambule. Festival Bambule opět zavítá do multifunkčního sportovního areálu Škodaland v Plzni. Děti i rodiče si užijí den plný zábavy, hudby a sportu! Z pestré nabídky kulturních a sportovních akcí či doprovodných aktivit si vybere každý.

 

Karlovarský kraj  

Bečově nad Teplou se uskuteční od 10. – 11.9. již 15. ročník Mezinárodního kovářského sympozia Ze života člověka, při kterém můžete vidět mistry kovářského řemesla při práci. Součástí sympozia je i galerie hotových výrobků. Budou připraveny dílničky pro děti a doprovodný program.

 

Ústecký kraj

Litoměřicích se 8. a 9.9. uskuteční Benefiční koncert Radky Fišarové. Také v letošním roce se Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích připojuje k oblíbeným mezinárodním Dnům evropského dědictví (European Heritage Days), které každoročně v září zpřístupňují široké veřejnosti památky a památkově chráněné budovy a objekty již v 50 evropských zemích.

 

Liberecký kraj

Liberci mohou vaše děti zažít sobotu plnou zábavy na Dětském dni 2023. Dětský den s ČS obcí legionářskou, Libereckým krajem a SBD Sever. Na programu: připomenutí výročí okupací (1938 obsazení Sudet, 1968 Rusové v Liberci), dětské atrakce, soutěže o ceny, ukázky techniky hasičů, policistů a armády, fotolety vrtulníkem, hudební vystoupení. Vstup zdarma.

 

Královéhradecký kraj

Hradci Králové proběhne v neděli 10.9. 2023 XXII. ročník jízdy královéhradeckých občanů a jejich přátel na všem, co má kola je poháněno lidskou silou. Můžete se zúčastnit či fandit svým favoritům.

 

Pardubický kraj

Retroměstečko - užijte báječný víkend plný tradic, zábavy, s vývojem průmyslu, oborů a bezpečnosti státu v Pardubicích. Statické a aktivní setkání spolků, muzeí a jednotlivců v oboru historické, veteránské, vojenské a branně-bezpečnostní techniky s dynamickými ukázkami. Programová účast složek integrovaného záchranného systému státu a sborů dobrovolných hasičů.

 

Jihomoravský kraj

Navštivte Dolní Kounice, kde se koná od 8.9. do 10.9. Envirofest, který propojuje hudbu a umění s environmentálními tématy. Chceme návštěvníkům nabídnout atraktivní a kvalitní hudební program a současně je vzdělávat v environmentálních tématech formou přednášek, diskuzních panelů a workshopů. 

 

Zlínský kraj

Nenechte si ujít jedinečný zážitek na Slováckých slavnostech vína, které proběhnou od 8.-10.9. v Uherském Hradišti. Slovácké slavnosti vína a otevřených památek jsou jednou z nejvýznamnějších akcí svého druhu, která prezentuje bohatost a rozmanitost tradiční lidové kultury na Slovácku. Jejím dějištěm jsou otevřené historické památky královského města Uherského Hradiště, právem nazývaného slováckou metropolí.

 

Olomoucký kraj

Od 9.9. do 17.9. probíhají na hradě Bouzov Dny evropského kulturního dědictví. V rámci této události bude ke každé zakoupené vstupence na prohlídku hradu přidána trasa "Hradním příkopem" zdarma. 

 

Moravskoslezský kraj

Navštivte očekávaný filmový festival CielafTěrlicku. Absolutní novinky českého stříbrného plátna i polské filmy, které se do české distribuce ani nedostanou. Těrlicko láka na začátku září na 3. ročník česko-polského filmového festivalu Cielaf, tedy Těrlické filmové léto. Součástí programu jsou i besedy s filmaři, regionální design zóna, výstavy i taneční party přímo před kinem Svoboda.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Den v růžovém Praha

02.05.2024 - 02.05.2024
Praha

Společenský večer s bohatým rautem a degustací nejlepších rosé a perlivích vín.

Gabriela Beňačková, Jakub Pustina 2…

02.05.2024 - 02.05.2024
Foyer divadla Pasáž,…

GABRIELA BEŇAČKOVÁ - MAŘENKA, RUSALKA A JENŮFA SE LOUČÍ.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete