Statistika našeho portálu

  • 102 279 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

100 židlí v rámci výročí republiky - Židlochovice

22.09.2018 - 31.10.2018 Židlochovice

Jak místní vědí, kromě jiných přezdívek se pro Židlochovice používá přezdívka Židle. A protože město již delší dobu uvažovalo nad tím, jak si s touto slovní hříčkou pohrát, vznikla myšlenka na provázání tohoto pojmenování s letošním výročím.Letos tedy budete v Židlochovicích potkávat židle v nejrůznějších podobách. Malé, velké, barevné, prostě všelijaké. S cílem udělat něco výjimečného, stejně,…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Město Židlochovice, Náměstí Míru 152
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Brno-venkov
Obec
Židlochovice

Fotogalerie k článku

Jak místní vědí, kromě jiných přezdívek se pro Židlochovice používá přezdívka Židle. A protože město již delší dobu uvažovalo nad tím, jak si s touto slovní hříčkou pohrát, vznikla myšlenka na provázání tohoto pojmenování s letošním výročím.


Letos tedy budete v Židlochovicích potkávat židle v nejrůznějších podobách. Malé, velké, barevné, prostě všelijaké. S cílem udělat něco výjimečného, stejně, jako byl vznik našeho státu opravdovou událostí i pro město Židlochovice.

Více než desítka už židlí je na svých místech, zbytek se tam objeví do 28. října. Jedna z židlí už je například na radnici, kde vystupuje přímo ze zdi. Některé židle darovali městu sami občané. Mimoto se chystá také jedna židle v nadživotní velikosti u dětského hřiště, aby si tam děti mohly hrát. Dvě židle s malou knihovničkou budou na soutoku Svratky a Cézavy (Litava).

Židlochovice a Masaryk
První československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk se narodil v Hodoníně. Málokdo ví, že v Židlochovicích velmi často pobýval a město si velmi oblíbil. Židlochovický zámek se dokonce stal jeho oficiálním prezidentským sídlem na Moravě. Masaryk na zámku pobýval v pravidelných tří až čtyřdenních intervalech a v roce 1930 se stal čestným občanem města.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 4. květen

Dnes má svátek Květoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete