Statistika našeho portálu

  • 102 330 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 4. – 5. května

Fotogalerie k článku

Praha

Přijeďte si užít tři dny plné (nejen) vynikajících bublin, skvělého jídla, hudby a letní pohody. V krásném prostředí Písecké brány na Praze 6 vše vypukne 3. května ve 12,00! Se sklenkou skvělého vína, pod stíny stromů, u nádherné historické památky a za doprovodu jazzových tónů či latinských rytmů. To je prostě pohoda, u které nesmíte chybět!

Středočeský kraj

Nenechte si ujít strhující magickou show pro celou rodinu. Magická esa v Divadle kouzel se vám představí tuto sobotu v obci Líbeznice.

Vysočina

Vydejte se v sobotu do kovářského města Šklakhamr v Hamrech nad Sázavou, kde se sjedou kováři z různých míst České republiky na památku ve správě Technického muzea v Brně. První květnovou sobotu budou návštěvníkům předvádět své řemeslo kováři, a to jak na mobilních výhních, tak i na velkém, vodou poháněném bucharu. Návštěvníci uvidí a uslyší buchar v jeho plné síle při práci. Návštěvníci si na mobilních výhních a kovadlinách budou moci sami vyzkoušet, jak náročné je ukovat například obyčejný hřebík. Šlakhamerský buchar je jedním z pěti plně funkčních zařízení v celé republice.

Jihočeský kraj

Zažijte nejbarevnější běh svého života v rámci akce Barvám neutečeš, která proběhne tuto sobotuČeských Budějovicích. Barvám Neutečeš je akce plná barev, skvělé nálady, přátelství, společně stráveného času a nezapomenutelných zážitků! 

Plzeňský kraj

Rokycanech se bude slavit osvobození. Slavnosti ve městě, kde se setkaly americká a ruská armáda, jsou přichystány s bohatým programem na sobotu 4. května 2024 odpoledne.

Karlovarský kraj

Užijte si v Karlových Varech 2. ročník festivalu Thermal Beer & Grill Fest, kde budete moci ochutnat piva od malých i větších pivovarů a barbecue české i světové kuchyně.

Ústecký kraj

V Muzeu města Ústí nad Labem se v sobotu otevře nová výstava malířky Markéty Pragerové. Výstava obrazů teplické malířky, která ve své současné tvorbě došla skrze emocionální a filozofické téma k abstraktní výtvarné formě vyjádření. Temnota v jejím pojetí vykresluje rozměr lidské hlouposti a omezenosti.

Liberecký kraj

Jste srdečně zváni tuto neděli do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy. Akce začíná v 7 hodin a probíhá v dopoledních hodinách. Prodávat použité zboží může přijet každý, bez předchozí registrace, ostatní se mohou jen přijet podívat.

Královéhradecký kraj

Chcete si zasportovat? Pak přijeďte v sobotu do Hradce Králové. Noční koloběžkování 2024 již tradičně otevře sezónu nejen pro všechny milovníky koloběžkování, ale i naplno otevře síť půjčoven Topsports centrum! Buďte u toho s námi, již 4. května 2024.

Pardubický kraj

Přijeďte se podívat na hradní jarmark na Svojanově. Hrad Svojanov opět ožije rukodělným umem. Páni svého řemesla zde převedou, co umějí, nabídnou své výrobky. Nebude chybět ani hudba a tanec.

Jihomoravský kraj

V rámci oslav 3. narozenin divadla DIPBrně se můžete těšit na dvě představení a workshopy již tuto sobotu. Škola. Lavice. Spousta nového. Musíš se všechno naučit. Přečti, napiš, spočítej. Řekni to přede všemi, najdi si kamarády a hlavně buď v pohodě. Není to lehký úkol, že? Hravá pohybová inscenace ukazuje, jak na děti může působit školní prostředí. Že těžké není jen počítat, ale i promluvit před celou třídou, že stěžejní není jen naučit se psát, ale naučit se komunikovat, najít si kamarády a najít si své místo v kolektivu. A přestože to není snadné, tak právě tady vznikají první pevná přátelství. A to za to stojí.

Zlínský kraj

Máte občas otázky jako: jak našlapovat v online světě bezpečně? Jak mít soukromí na sítích i jinde pod kontrolou? Nejen na tyto otázky vám odpoví na unikátním zážitkovém workshopu, který se koná 5. až 7. května 2024 ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, ti nejpovolanější – expert a soudní znalec na kybernetickou bezpečnost a milovník technologií Karol Suchánek a koučka a odbornice na emoční inteligenci a psychickou odolnost Jitka Ševčíková.

Olomoucký kraj

Přijeďte se podívat do Vlastivědného muzea v Šumperku na výstavu Udělej si sám. Výstava představí fenomén kutilství a jeho produkty – předměty vyráběné svépomocí ve volném čase a nejčastěji z toho, co je po ruce. Zaměřena bude pouze na malou část z každodenní kultury, a to na vybavení interiérů domů a bytů.

Moravskoslezský kraj

Ostravě proběhne tuto sobotu očekávaný Majáles. Ostravský Májales je tradiční studentský festival, který se každoročně koná v Ostravě. Tento festival je oslavou jara, mládí a studentstva a je jedním z nejvýznamnějších kulturních a společenských událostí v regionu. Program zahrnuje širokou škálu hudebních vystoupení. Festival také nabízí různé soutěže a sportovní akce. Májales přitahuje nejen studenty, ale i širokou veřejnost z celé České republiky.

Jste srdečně zváni na hrad Sovinec, kde o víkendu proběhne celodenní akce s šermíři, mušketýry, sokolníky a mnohými dalšími. Nenechte si ujít dobývání hradu Sovinec.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 17. květen

Dnes má svátek Aneta

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete