Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

15. MEZINÁRODNÍ HUDEBNÍ FESTIVAL PETRA DVORSKÉHO

03.08.2013 - 17.08.2013 Jaroměřice nad Rokytnou

Festival Petra Dvorského zve na své koncerty Osm koncertů letos nabídne v Kraji Vysočina od 3. do 17. srpna Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského. První srpnovou sobotu zahájí jeho 15. ročník dvojice laureátů Světové operní soutěže Plácida Dominga "Operalia". Vítězství si z ní vloni odnesli dva američtí sólisté sopranistka Janai Brugger a tenorista Brian Jagde. Pro své první české…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Festival Petra Dvorského zve na své koncerty

Osm koncertů letos nabídne v Kraji Vysočina od 3. do 17. srpna Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského. První srpnovou sobotu zahájí jeho 15. ročník dvojice laureátů Světové operní soutěže Plácida Dominga "Operalia". Vítězství si z ní vloni odnesli dva američtí sólisté sopranistka Janai Brugger a tenorista Brian Jagde. Pro své první české vystoupení, které se uskuteční ve spolupráci s  generálním partnerem festivalu, Skupinou ČEZ, připravují oba pěvci lákavý program z Verdiho a Pucciniho oper. V zámecké zahradě v Jaroměřicích nad Rokytnou je doprovodí Moravská filharmonie Olomouc řízená italským dirigentem Sebastiano Rollim

Druhý koncert se odehraje ve znamení oslav životního jubilea zakladatele, ředitele a sbormistra Českého filharmonického sboru Brno Petra Fialy,  který na jaře oslavil sedmdesátiny. V jaroměřickém chrámu sv. Markéty sbor zazpívá a cappella skladby F. Poulenca, A. Brucknera a A. Dvořáka.

"Tradičně netradiční" spojení hudebních žánrů přinese druhá festivalová sobota 10. srpna. Vystoupí na něm Leona Machálková s originálním uskupením instrumentalistů "Prague Cello Quartet" v programu sestaveném z filmových a muzikálových hitů. Koncert Lenky Filipové ve středu 14. srpna slibuje atraktivní atmosféru už svým zasazením do nezvyklé kulisy zámeckého rybníku ve Valči u Hrotovic. Na jeho hladině uslyšíte umělkyni mnoha talentů v doprovodu komorního orchestru Camerata Moravia.

Pozvání na další festivalové koncerty přijal nevidomý slovenský tenorista Marián Bango, německá houslistka Sophia Jaffé nebo vyhledávaná specialistka na interpretaci staré hudby cembalistka Barbara Maria Willi. Do historického pivovaru v Dalešicích si v pátek 10. srpna zase mohou udělat výlet milovníci jazzu na . sem zavítá maďarská zpěvačka Veronika Harcsa.

Závěrečný festivalový večer 17. srpna nabídne dvojí zážitek: sluchový i vizuální. Operní koncert v podání mladičké sopranistky a vítězky československé  televizní soutěže Talentmania 2010 Patricie Janečková s její profesorkou a sólistkou ostravské opery Evou Dřízgovou-Jirušovou po pauze vystřídá vizuální show s ohnivými tanečními akrobaty skupiny Pa-li-Tchi v režii Flash Barrandov. Projekt vytvořený speciálně pro festival Petra Dvorského a zámeckou zahradu v Jaroměřicích nad Rokytnou je inspirován Malou noční hudbou Wolfganga Amadea Mozarta.  

Jako každoročně festival doplní výstava prací klientů Denního centra Barevný svět, o.p.s. nazvaná "Jak to vidím já ...". Jejíž vernisáž proběhne v sobotu 3. srpna 2013 opět na zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou. 

Podrobné informace naleznete na www.arskoncert.cz/mhfpd/cz/

 

Mapa

Další akce v okolí

Tros Discotequos 2024 - Třebíč

22.08.2024 - 22.08.2024
Podzámecká niva, Pod…

Pánové z Tros Discotequos hrají jakékoliv písně či hity ze zahraničí a užívají si hudbu v netradiční formě.

P. S. Iveta 2024 - Třebíč

24.09.2024 - 24.09.2024
Divadlo Pasáž,…

Vzpomínkový projekt věnovaný Ivetě Bartošové.

Fragile 2024 - Třebíč

07.11.2024 - 07.11.2024
Národní dům, Karlovo…

Slovenská vokálna skupina zložená z výrazných speváckych osobností, ktoré bez použitia hudobných nástrojov, teda a…

Eva Urbanová & Barock 2024 - Třebíč

27.11.2024 - 27.11.2024
Divadlo Pasáž,…

Rockově-popový projekt Druhá tvář s kapelou Barock

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete