Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

20. Letní škola starého tance 2019 - Rataje nad Sázavou

20.07.2019 - 27.07.2019 Zámek Rataje nad Sázavou

Zveme vás na 20. jubileum letního semináře historického tance na státním zámku v Ratajích nad Sázavou. Taneční výuka probíhá v nově zrestaurovaném velkém sále barokního zámku a je přizpůsobena začátečníkům i pokročilým.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámecká 1, 285 07 Rataje nad Sázavou
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Kutná Hora
Obec
Rataje nad Sázavou

Fotogalerie k článku

Program výuky se v první části zaměřuje na taneční techniku, způsob interpretace a vývoj tance doby vrcholného středověku v zaalpské Evropě. Pozornost bude věnována nejstarším památkám svěcké instrumentální (taneční) hudby období 12. a 13. století, doby zlatého věku rytířstva, a také tanečnímu umění ve 14. i 15. století. Tématem druhé části výuky jsou tance období renesančního manýrismu císaře Rudolfa II. Habsburského. Budeme se věnovat nejrůznějším formám balletů pozdního 16. století. Mnohé z nich byly příležitostí k seznámení a dvoření nebo jen ke konverzaci, sloužily k pobavení přihlížející společnosti anebo byly součástí divadelních představení při velkolepých slavnostech. Tak například slavný Giuseppe Arcimboldo, dvorní portrétista na habsburském dvoře ve Vídni, je znám také svými návrhy divadelních kostýmů, masek a kulis pro dvorské slavnosti, které sám organisoval.

Volný čas můžete věnovat turistickým výletům do přírody, kulturním památkám Posázaví nebo posezení při ohni v zámeckém parku, oblíbeným tanečním večerům, případně jiným společenským aktivitám. 

Letní taneční školu zakončí slavnostní koncert k 20. jubileu dne 27. 7. 2019 od 19:00 hodin v Rytířském sále zámku.

Program semináře a ubytování v Ratajích nad Sázavou najdete na internetových stránkách taneční školy. Zápis do semináře probíhá vyplněním on-line přihlášky na http://www.skolatance.cz/seminare/rataje-nad-sazavou/


KONTAKT
Mgr. Miroslav Smaha, tel.: +420 723 955 871
E-mail: miroslav.smaha@skolatance.cz

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete