Statistika našeho portálu

  • 102 246 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

24. Filmový festival Fakulty informatiky 2024 - Brno

17.05.2024 Brno

Téma letošního 24. ročníku Filmového festivalu Fakulty informatiky Masarykovy univerzity (FFFI MU) nese název “Tohle si zapamatuješ”. Festival se bude konat v pátek 17. května od 19 hod v prostorech Fakulty informatiky.

Adresa a kontaktní informace

Setkání s příběhem, který nás zasáhne, či pobaví, může změnit náš pohled na různé situace. Jako bychom si do mysli uložili nový soubor, založili nové složky našeho poznání. Filmy, nabité silnými emocemi a myšlenkami, se stanou součástí našeho vnímání a zůstanou napořád v naší paměti. Přinášíme Vám snímky, které Vás přinutí přemýšlet a zanechají ve Vás výraznou stopu. Pojďte si tedy s námi nějaké vzpomínky vytvořit, ať Vaše databáze nezůstane prázdná.

Historie FFFI MU se váže k audiovizuálnímu projektu "Všech pět pohromadě", který vznikl k výročí pěti let fakulty v roce 1999. V začátcích zájemci o studentskou multimediální tvorbu z přelomu milénia, i přes velké nadšení tehdejších studentů, neměli potřebnou techniku a mentorské vedení. Proto vznikl univerzitní kurz Multimediální elektronické publikace. Ten se následně vyvinul do předmětů FI:PV110 Základy filmové řeči, FI:PV113 Produkce audiovizuálního díla a FI:PV174 Laboratory of EM Applications, které si mohou zapisovat studenti napříč celou Masarykovou univerzitou. V těchto předmětech se studenti naučí tvořit krátkometrážní filmová díla - nezáleží, jestli je více zajímá psaní scénářů, práce s kamerou, produkce, střih postprodukce nebo festivalová organizace.

Témata festivalových filmů jsou různorodá, ať už rozdílností žánrů nebo technickým přístupem. Část z nich je tradičně tvořena v rámci Laboratoře elektronických multimediálních aplikací (LEMMA), ale přihlašování je otevřeno všem neprofesionálním filmařům se snímkem ne starším než tři roky.  V rámci LEMMA si studenti projdou celým kreativním procesem tvorby filmu, od navržení námětu, přes literární a technický scénář, režii, produkci a editaci v postprodukci. Zároveň se vzdělávají i v technickém zpracování zahrnující práci s kamerou, zvukem nebo světlem. Kromě toho si mnohdy vyzkouší i další profese podílející se na filmování, jako je hraní, komparz, tvorba kostýmů a podobně.

Na samotném festivalu probíhá i výběr vítězů, a to dvěma způsoby: volbou nezávislé poroty, což je finančně oceněno, a volbou publika, oceněné věcnými cenami.

Letošní festival proběhne 17.5.2024 na Fakultě informatiky MU pod záštitou děkana FI MU prof. Jiřího Barnata. Diváci se mohou těšit nejen na studentské i externí krátkometrážní filmy, ale i na moderátorské vstupy, pohodlné zázemí a kreativní atmosféru, která program jako každý rok doprovází.

Mapa

Další akce v okolí

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

PONOŘ SE aneb oslava 3. narozenin d…

04.05.2024 - 04.05.2024
areál Nové Zbrojovky…

Dvě představení a workshopy. Určeno pro děti od 6 let a jejich rodiče. Kde: Industra a její okolí (Lazaretní 925/9,…

Letní Víno z blízka: večer se spolk…

16.05.2024 - 16.05.2024
Otevřená zahrada,…

Přijďte 16. května 2024 prozkoumat zákoutí Otevřené zahrady v Brně se sklenkou v ruce a užít si pohodový večer s vinaři…

festival Dobrý den Kociánko 2024 - …

30.05.2024 - 30.05.2024
Brno

Brněnské Centrum Kociánka (sociální služby pro zdravotně postižené) se opět otevře široké veřejnosti. A to ve čtvrtek…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 28. duben

Dnes má svátek Vlastislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete