Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

600. výročí Bitvy u Malešova: Oslavy a vzpomínky připomenou historický mezník

07.06.2024 - 08.06.2024 Malešov

Přibližně před 600 lety, v důležité chvíli českých dějin, se odehrála bitva u Malešova, která do značné míry formovala osud středověkého Česka. Abychom si připomněli tuto významnou událost, rozhodli jsme se pro Vás ve spolupráci s městysem Malešov a přátelským Pivovarem Malešov uspořádat akci nevídaného rozměru, která má nejen uctít památku padlých, ale také přiblížit veřejnosti důležité okamžiky z doby husitských válek.

Adresa a kontaktní informace

Oslavy započnou v pátek večer, kdy se na programu objeví projekce filmu Zbojník. Tento film sice není z období husitských válek, nicméně byl natáčen na tvrzi Malešov a představí ho sám režisér filmu Leoš Kastner. Následovat bude průvod k památníku bitvy u Malešova, kde se odehraje pietní akt k uctění památky těch, kdo položili své životy v boji. Páteční program pak uzavře ohňová show.

Sobota přinese bohatý program pro všechny, kdo se zajímají o středověkou historii, kulturu, pivo i výbornou gastronomii. Program započne salvou z palných zbraní. Na své si přijdou opravdu všichni, těšit se můžete na bohatý program od šermířských vystoupení přes módní přehlídky, zábavu pro děti až po hudební vystoupení a připomínku historických událostí na krásné historické tvrzi v Malešově.

Pivovarské nádvoří obsadí stánky s rozmanitým sortimentem, na tvrzi najdete vojenské ležení i ukázky středověkých řemesel. Propojení historických válečníků s těmi moderními pak obstará přelet bojových letounů AČR Gripen i ukázky moderní vojenské techniky.

Těšit se také můžete na křest knihy o středověké kuchyni a ochutnávku tradičních středověkých pokrmů. Nebude chybět ani dramatické vyprávění o vojákovi z bitvy u Malešova, Ješkovi, jehož osudy diváky vtáhnou přímo do prostředí krvavých válečných událostí. Zahraje nám také pražské uskupení Šlapeto a mnoho dalšího! 

Vstupné je zdarma.

Možnost parkování bude ve vyznačených lokacích v dochozí vzdálenosti tvrze i pivovaru. Doporučujeme však raději využít prostředky hromadné dopravy či podniknout výlet krásnou cestou z Kutné Hory do Malešova. Parkovacích míst totiž v obci není nadbytek.

Pro více informací nás sledujte na sociálních sítích a našem webu:

https://www.facebook.com/zazijmalesov
https://www.malesov.cz/

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete