Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

7. ročník Zlín Design Marketu - Zlín

26.02.2022 - 27.02.2022 Zlín

Po více než dvou letech se konečně dočkají zájemci o přehlídku Zlín Design Market. Otevře se 26. a 27. února na zámku ve Zlíně a dá prostor k prezentaci originální designérské tvorby. Ke koupi bude autorská móda, šperky, kabelky, knihy, dekorace, přírodní kosmetika a mnoho dalšího. Pro děti i dospělé jsou připraveny workshopy, setkání s designéry, výstavy a jiný zajímavý doprovodný program.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zlínský zámek
Oblast
Střední Morava
Kraj
Zlínský kraj
Okres
Zlín
Obec
Zlín
web
www.zlin-design.cz

Sedmý ročník přehlídky současné autorské tvorby Zlín Design Market zve návštěvníky na zlínský zámek na dva dny nabité atraktivním obsahem. Vystavující designéři letos nabídnou módu pro ženy i muže, nejrůznější typy šperků, stylové doplňky, batohy, kabelky, ekologické vychytávky, přírodní kosmetiku, dekorace nebo svíčky.

V rámci doprovodného programu proběhnou prezentace designérů i oblíbené workshopy. V celodenních tvořivých dílnách pro děti a dospělé bude možné vyrobit si originální přání, prostírání nebo voskové ubrousky, malovat na sklo i na textil, vyzkoušet linoryt nebo gravírování do dřeva. Pod vedením Marie Caletkové – Marijenka se uskuteční workshop quillingu neboli papírového filigránu.

Ve spolupráci s portálem iUmeni.cz, který se zaměřuje na současné umění, je připravený knižní program. Povídat se bude o modrotisku, hrát se bude japonské divadlo, své knihy osobně představí výtvarnice Vendula Chalánková i další autoři.

Součástí programu jsou také výstavy, které se aktuálně nacházejí ve výstavních prostorách zámku. V Galerii Václava Chada je to prezentace deseti mladých českých sklářů Sklo v hlavní roli. 26. února ve 14 hodin bude navíc možné se s výstavou blíže seznámit při komentované prohlídce. Výstavní sály Hedvika představují dílo sklářské výtvarnice Miroslavy Ptáčkové pod názvem Skrze vrstvy. I třetí z výstav se věnuje sklu, konkrétně pracím studentů Ateliéru Design skla UTB ve Zlíně.

Zlín Design Market se uskuteční v prostorách 2. a 3. patra zámku. Otevřený bude veřejnosti v sobotu 26. února od 10 do 20 hodin a v neděli 27. února od 10 do 16 hodin.

Vstupné na oba dny je 79 Kč, děti do 120 cm, ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma. Vstupné zahrnuje doprovodný program, výstavy, komentovanou prohlídku a vybrané workshopy. Ostatní jsou za poplatek 100 Kč za jeden workshop.

Projekt vznikl jako platforma pro sdílení designových novinek díky obecně prospěšné společnosti Zlínský zámek. Záštitu převzali poslankyně Evropského

parlamentu Martina Dlabajová a náměstek primátora Pavel Brada. Projekt je realizován za podpory Kulturního fondu Statutárního města Zlína.

Více na www.zlin-design.cz

Mapa

Další akce v okolí

Zlin Design Week 2024

08.05.2024 - 14.05.2024
Zlín

Zlin Design Week, týdenní design festival, kde může každý najít inspiraci. Prostřednictvím ZDW vytváříme platformu pro…

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Slu…

26.05.2024 - 26.05.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Slušovic.

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Slu…

23.06.2024 - 23.06.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Slušovic

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Slu…

28.07.2024 - 28.07.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Slušovic

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete