Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Advent v Děčíně

27.11.2021 Děčín

Děčín se připravuje na advent, město bude mít šest vánočních stromů!

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Město Děčín a jeho příspěvkové organizace připravují na předvánoční období řadu akcí. Advent zahájí vánoční trhy a rozsvícení vánočního stromu na Masarykově náměstí. Nasát předvánoční atmosféru budete moct i další víkendy až do Vánoc.

"Pro naše občany chystáme řadu tradičních i netradičních akcí, které je naladí do vánoční atmosféry. Když se kouknu na připravovaný program, nemohu se dočkat. Těším se zejména na každoroční rozsvěcení vánočního stromu na Masarykově náměstí. Letos bude ozvláštněno i vystoupením dvou hudebníků ze slavného 4TETU a premiérou Gospelu v Děčíně. Chybět nebudou další koncerty, divadelní představení, Krampus čerti, koledy a samozřejmě trhy. K tradičním místům s programem se letos přidá i stará tržnice na Husově náměstí. Věřím, že si každý najde to, co mu udělá radost a užije si advent v klidu a pokoji," vypočítává Martin Pošta, náměstek primátora pro školství, kulturu a sport.

Město bude zdobit šest vánočních stromů. Ty se rozzáří první adventní neděli. Nové světelné prvky ozdobí ulici Prokopa Holého a tržiště na Husově náměstí. Na Masarykově náměstí se uskuteční tradiční rozsvícení vánočního stromu se stánky a kulturním programem, trhy ale budou lákat návštěvníky na náměstí již v sobotu. Komornější akce se připravuje také v Podmoklech.

Druhý adventní víkend pořádá tradiční vánoční trhy děčínské oblastní muzeum a chybět nebude ani výstava betlémů. Před dvěma lety vás bavili Krampus čerti, na ně se můžete přijít letos podívat v sobotu 4. prosince.  Zámecký adventní trh otevře své brány v neděli 12. prosince a nabídne stánky plné dobrot a originálních dárků, to vše za doprovodu živé adventní hudby, vánočních prohlídek a dalšího programu. Čekání na Ježíška vám zpříjemní adventní koncerty nebo zámecká pohádková odpoledne, které pořádá Zámek Děčín, stánky s kulturním programem najdete 3. prosince pod knihovnou nebo už 27.11. v městském divadle, které pořádá celý víkend vánoční bazárek ve prospěch dětského domova Země dětí. Po celé období adventu můžete zajít například na svařené víno do Křížové ulice nebo do Podmokel na Husovo náměstí. A přímo na Štědrý den vás zve na návštěvu zoo, kam můžete zavítat zdarma.

Mapa

Další akce v okolí

Mezinárodní pivní festival 2024 - L…

19.04.2024 - 20.04.2024
Litoměřice

Mezinárodní pivní festival / XXXIV. INTERNATIONAL BEER FESTIVAL 2024 proběhne ve dnech od 19. dubna do 20. dubna 2024 v…

Výstavou Keramika z Jílového s Evou…

23.04.2024 - 23.04.2024
Muzeum města Ústí nad…

Komentovaná prohlídka výstavy „Bruselská keramika z Jílového“ se sběratelkou a autorkou výstavy, která mapuje slavnou…

Procházka Středověkým Ústím s Elišk…

24.04.2024 - 24.04.2024
Muzeum města Ústí nad…

Jak mohlo vypadat středověké město Ústí a co nám prozrazují archeologické výzkumy? To se dozvíte během procházky…

Od Nordkappu k Sahaře – cestovatels…

24.04.2024 - 24.04.2024
Ústí nad Labem

Od Nordkappu k Sahaře autíčkem na klíček, aneb pandemická pandalizace letních dovolených.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete