Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Adventní kalendář festivalu Struny dětem - celá ČR

08.12.2020 - 24.12.2020 Praha

Barbora Poláková, Ondřej Ruml, Beata Hlavenková, Radek Baborák, Terezie Vodička Kovalová, Jiří Vodička, Miroslav Sekera a řada dalších hudebníků zpříjemní nejen dětem čekání na Ježíška. Zapojili se totiž do příprav on-line adventního kalendáře festivalu Struny dětem. Na festivalových stránkách www.strunydetem.cz se už od první adventní neděle 29. listopadu každý den o půlnoci otevírá nové hudební okénko. Adventní pozdrav festivalových umělců vždy uvede originální stand-up hudební pranostika v podání „světočeského hudebního teoretika Petra Balzáma“.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Původně v lednu vyprodaný rodinný festival se letos z důvodů pandemie překládal dokonce dvakrát, ale nakonec se v tradiční podobě nemůže uskutečnit. Jeho pořadatelé se proto rozhodli zpestřit nejen svým fanouškům předvánoční čas alespoň v on-line prostoru. 

Těšit se můžeme na rovné tři tucty nejen vánočně laděných písniček či skladeb muzikantů, kteří měli v letošním roce na festivalu vystupovat nebo se objevili v programu některého z předchozích ročníků. Vedle výše uvedených muzikantů tak v kalendáři najdeme i kapely Hm…, Clarinet Factory a Bardolino nebo hudebníky Gabrielu Vermelho, Mateje Benka, Marca Čaňa a Iliu Chernoklinova z Cover Paradise nebo Justina Svobodu a Markétu Holou ze StorytellingCZ. Kalendář nabídne i trochu "hudební osvěty" ve formě lehce absurdního stand-up úvodu. Slavný světočeský hudební teoretik Petr Reif aka Petr Balzám každý den představí originální hudební adventní pranostiku. V prvních dnech nám tak poradí, co mají muzikanti dělat na den svaté Ziny: "Na den svaté Ziny polkni v puse všechny sliny." A v pondělí třeba poradí: "Na svatého Ondřeje vyměň struny odřené." "Věříme, že náš kalendář zpestří adventní čas nejen dětem a rodičům, ale i všem hudebním fanouškům české hudební scény. Tato zvláštní doba snad brzy pomine a věříme, že se opět setkáme v koncertních sálech," dodává ředitelka festivalu Struny dětem Dana Syrová.

Další akce v okolí

Velikonoční pondělí ve Folklore gar…

29.03.2024 - 01.04.2024
Praha

Velikonoční pondělí ve Folklore garden bude ve znamení folkloru a speciálního velikonočního menu. Návštěvníci se mohou…

Duo Flarpe 2024 - Praha

10.04.2024 - 10.04.2024
Gröbeho vila

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Tóny Vinohrad 2024. Duo Flarpe ve složení Roxana Hädler – harfa, Jakub Klögner…

Barokní podvečery - Il Pianto Amoro…

18.04.2024 - 18.04.2024
Císařský sál

Árie z oratorií A. Caldary a A. Stradelly & kantáta L᾿Orfeo A. Scarlattiho

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete