Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Army den 2023 - Praha

13.05.2023 Praha

Přijďte v sobotu 13. května na Army den do obchodního centra Atrium Flora. Program bude více než pestrý a nabitý akcí, takže by byla škoda nebýt u toho. Akce je pro veřejnost zdarma.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Hlavním lákadlem Army dne v Atriu Flora bude rozhodně vojenská technika. Tu totiž jen tak na ulici nepotkáte. Těšit se můžete na obrněný transportér Pandur, samohybnou kanonovou houfnici Danu nebo odminovací komplet Boženu. Velmi zajímavou částí výstavy je bezpilotní prostředek vzdušného průzkumu Raven a pyrotechnický robot Talon. Zblízka si budete moci prohlédnout bezpilotní pozemní vozidlo UGV. 

Jestli raději zkoušíte věci na vlastní kůži a role pozorovatele není nic pro vás, můžete využít airsoftovou střelnici v prostoru obchodního centra. Zde si vyzkoušíte, jaké to je zamířit na terč a trefit cíl. 

Na ty z vás, jež láká kariéra profesionálního vojáka, se těší armádní náboráři, kteří návštěvníkům představí možnosti uplatnění v ozbrojených silách, studium na vojenských školách, službu v aktivní záloze i účast na dobrovolném vojenském cvičení. Zájemci si dokonce budou moci vyzkoušet test fyzické zdatnosti, kterým musí projít uchazeči o službu vlasti.

Na hlavním pódiu bude celý den probíhat doprovodný program, který zabaví každého, kdo se rozhodne Floru navštívit. Vojáci předvedou ukázky boje zblízka, slaňování či výcvik armádních psů. Těšit se můžete i na přehlídku vojenských uniforem. Exhibiční vystoupení pro vás připravují příslušníci Čestné stráže AČR. A dozvíte se také něco o nezbytnosti správného vojenského maskování a umění kamufláže. Potkáte zde též celou řadu úspěšných armádních sportovců, kteří si pro Army den připravili ukázky aerobiku, karate a šermu. A aby toho nebylo málo, program zpestří třeba i Vojenský umělecký soubor Ondráš, který patří ke špičce ve svém oboru. 

Další akce v okolí

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Workshop kreativního lhaní a zamilo…

01.08.2024 - 01.08.2024
Pragovka Gallery,…

Pragovka Gallery vás 1. srpna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální výstavě Daniela Nováčka REKONSTRUKCE Č.…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete