Statistika našeho portálu

  • 102 246 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámek Vsetín

25.09.2013 - 03.11.2013 Vsetín

Kdo se skrývá pod MaPa PePa? Tvůrčí duo ze Vsetína - Martin Pastucha a Petr Pajzák, kteří představí veřejnosti, a to vůbec poprvé, své obrazy v Malé galerii vsetínského zámku.Oba autoři – malíři autodidakti, pracující jako dělníci v TES VSETÍN s.r.o., se výtvarnému umění věnují zájmově. Na jejich první společné výstavě bude vystaveno celkem 27 abstraktních obrazů - převážná většina z dosavadní…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Vsetín
Oblast
Střední Morava
Kraj
Zlínský kraj
Okres
Vsetín
Obec
Vsetín

Fotogalerie k článku

Kdo se skrývá pod MaPa PePa? Tvůrčí duo ze Vsetína - Martin Pastucha a Petr Pajzák, kteří představí veřejnosti, a to vůbec poprvé, své obrazy v Malé galerii vsetínského zámku.

Oba autoři – malíři autodidakti, pracující jako dělníci v TES VSETÍN s.r.o., se výtvarnému umění věnují zájmově. Na jejich první společné výstavě bude vystaveno celkem 27 abstraktních obrazů - převážná většina z dosavadní tvorby tohoto svérázného tvůrčího dua spolupracujícího od roku 2011.

Ve své kreativní činnosti se autoři vzájemně podněcují a fascinuje je samotný tvůrčí proces – to dobrodružství, které při společném díle zažívají… To tajemství tvorby, kdy na začátku je pouze vyzývavá prázdná bílá plocha plátna a na jejím konci hotový obraz. "Dokončený" jen v uvozovkách, neboť je u nich zcela běžnou praxí, že obrazy jednotlivými zásahy ustavičně proměňují a někdy zcela i přemalují. Takový osud čeká údajně i malby, které se na vsetínské výstavě neprodají!

Jejich společné tvoření je vlastně dialogem dvou malujících, kdy jeden v malbě navazuje na tah štětcem či špachtlí, gesto, barevný detail toho druhého. Oba tak vstoupí do onoho zvláštního proudu vizuálních asociací, kdy jedna představa prostupuje druhou a je překrývaná další. A zároveň mají oba radost z hravosti, která tvůrčí proces provází. Vzájemně si doslova pohrávají s kompozicí, barvami, experimentují s kombinováním technik a s jistou uvolněností používají temperu, latex, spreje, patinování, efektové barvy, třpytky…

Vystavující autoři Martin Pastucha a Petr Pajzák mají v úmyslu vtáhnout do tvůrčí hry i samotné návštěvníky. Jednak by si přáli, abych jejich abstraktní tvorba svou nekonkrétností (bez názvů obrazů) vyvolala u diváků volný tok asociací, představ... A také umožní návštěvníkům na výstavě manipulovat s vybranými exponáty ve smyslu "pověs si obraz, jak je ti libo…"

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

Mapa

Další akce v okolí

Bezpečně v online světě – Lanterna …

05.05.2024 - 07.05.2024
Spa hotel Lanterna

Jak našlapovat v online světě bezpečně? Jak mít soukromí na sítích i jinde pod kontrolou? Nejen na tyto otázky vám…

Hypnotizér ve Vsetíně | květen 2024…

07.05.2024 - 07.05.2024
Mostecká 362, 755 01…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Val…

01.06.2024 - 01.06.2024
Náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy ve Valašském Meziříčí.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Val…

14.06.2024 - 14.06.2024
Náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy ve Valašském Meziříčí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 28. duben

Dnes má svátek Vlastislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete