Statistika našeho portálu

  • 102 272 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Autorské čtení s degustací Zbaštit Nerudu - Praha

15.08.2019 Praha

I když dennodenně proudí Nerudovou ulicí v Praze davy turistů, nepatří pouze jim. Za fasádami domů se mnohdy skrývají malebné dvorky a právě na jednom z nich, na adrese Nerudova 8 se koná ve čtvrtek 15. srpna od 19:00 na počest českého básníka, novináře a literárního kritika Jana Nerudy malá slavnost se vstupem zdarma. Trojice českých spisovatelů Bogdan Trojak, Petr Stančík a Ondřej Hübl přednesou úryvky svých děl v doprovodu autentických vín a jídel, která měl rád sám Neruda.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Držitel ceny Magnesia Litera z roku 2015 spisovatel Petr Stančík, který dříve publikoval pod pseudonymem Odillo Stradický ze Strdic, přečte gastronomicko-pornografické pasáže ze svého slavného staropražského románu Mlýn na mumie, ze kterého vzešla i stejnojmenná audiokniha - absolutní vítěz v soutěži Audiokniha roku 2015. "Tuto malou literárně-gastronomickou slavnost jsme se rozhodli uspořádat především proto, abychom upozornili Pražany, že na Malé Straně začínají opět vznikat podniky, kam se nemusí našinec bát vkročit, ba naopak, je v nich v nich vítán,"vysvětluje Bogdan Trojak, taktéž držitel ceny Magnesia Litera, který na slavnosti přednese několik veršů ze své sbírky gastropoezie. Spisovatel, scénárista a spoluautor televizního seriálu Zkáza Dejvického divadla Ondřej Hübl prozradí místa, kde se na Malé Straně dají lovit srny.

 

Během slavnosti se budou podávat jídla připravená podle zveršovaných Nerudových receptů, o ta se postará tamní domácí pan Radek Bartoš, majitel kavárny Goodeats. Konkrétně se bude vařit nadívané telecí a skopové s majoránkovou omáčkou, které si s oblibou dával Neruda v hostinci u Ježíška.

 

V neposlední řadě večer doplní autentická vína Aleše Svatoše z vinařství Porta Bohemica, Karla Stejskala z malého vinařství VinumCelebratum a Pavla Tománka z Ústí nad Labem.

 

Vstup na akci je zdarma.

Další akce v okolí

We Love Bubliny 2024 - Praha

03.05.2024 - 05.05.2024
Praha

Tři dny plné (nejen) vynikajících bublin, skvělého jídla, hudby a letní pohody. V krásném prostředí Písecké brány na…

Rychlovka na Karlově mostě a bojovk…

08.05.2024 - 08.05.2024
Karlův most

Zábavná akce pro rodiče a školní děti - o Praze hravou formou. Zlaťáky a drahokamy v průběhu celé trasy. První soutěžní…

7. Jarní výstava potkanů 2024 - Pra…

11.05.2024 - 11.05.2024
Praha

7. Jarní výstava potkanů

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 3. květen

Dnes má svátek Alexej

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete