Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Rostislav Prokopjuk vystavuje své obrazy

03.02.2023 - 10.02.2023 Zlínský kraj

Ukrajinský spisovatel, psycholog a malíř Rostislav Prokopjuk vystavuje své obrazy v Univerzitním centru U13 ve Zlíně. Přehlídku jeho tvorby s názvem „Barevné cesty“ pořádá obecná prospěšnost Zlínský zámek ve spolupráci s UTB a městem Zlínem.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

"Vymetač kouření" nebo "psycholog celebrit" - i takto je známý Rostislav Prokopjuk. Pochází z Ukrajiny, od roku 1991 ale žije a působí v České republice. Jeho pacienty jsou lidé, kteří potřebují pomoci se závislostí a patří k nim i známé české a slovenské osobnosti. Kromě praxe psychologa se zabývá také uměním. Vydal dvě knihy, působí i jako malíř a fotograf.

Obrazy vystavuje Prokopjuk v Česku i v zahraničí. Založil projekt Děkujeme za podporu Ukrajiny, pomáhá vojenské nemocnici v Kyjevě, organizuje pro ni malé sbírky potřebných věcí. Také vystavuje a následně prodává své obrazy a z takto získaných peněz nemocnici pomáhá.

Dvě úspěšné výstavy zrealizoval také ve Skopje v Severní Makedonii a v Praze. Právě zlínská expozice Barevné cesty je pojatá jako poděkování městu Zlínu za podporu Ukrajiny.

Výstava Barevné cesty / poděkování městu Zlínu za podporu Ukrajiny je ke zhlédnutí v Univerzitním centru U13 Univerzity Tomáše Bati ve 2. patře u knihovny. Přístupná je od 3. do 10. února 2023 od 8 do 18 hodin, vstup je zdarma.

Výstava se koná za podpory Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, statutárního města Zlína a Zlínský zámek o.p.s. Více na zlinskyzamek.cz

Mapa

Další akce v okolí

Zlin Design Week 2024

08.05.2024 - 14.05.2024
Zlín

Zlin Design Week, týdenní design festival, kde může každý najít inspiraci. Prostřednictvím ZDW vytváříme platformu pro…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete