Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Běhej lesy 2018

23.06.2018 - 08.09.2018 Český Krumlov

Je pro vás běhání životní styl, způsob hubnutí, cesta jak být sám, nebo naopak s někým? A také vás už nudí běhání ve městě po tvrdé silnici? Právě pro vás je tu běžecký seriál Běhej Lesy, který vás zavede na ta nejkrásnější místa v přírodě po Čechách i Moravě. 23. června: Slavkovský lesČtvrtý závod seriálu, novinka pro sezonu 2018 vás zavede do dalšího koutu naší krásné země, kde jste s námi…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
různé
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Český Krumlov

Fotogalerie k článku

Je pro vás běhání životní styl, způsob hubnutí, cesta jak být sám, nebo naopak s někým? A také vás už nudí běhání ve městě po tvrdé silnici? Právě pro vás je tu běžecký seriál Běhej Lesy, který vás zavede na ta nejkrásnější místa v přírodě po Čechách i Moravě.

 

23. června: Slavkovský les

Čtvrtý závod seriálu, novinka pro sezonu 2018 vás zavede do dalšího koutu naší krásné země, kde jste s námi ještě nebyli. Namíříme si to na západ, konkrétně do Slavkovského lesa. Vezmeme vás do oblasti, která se rozprostírá v hornaté krajině mezi lázeňskými městy Mariánské a Františkovy lázně a Karlovy Vary. Příroda Slavkovského lesa toho má hodně co nabídnout - zelené louky, nekonečné lesy, majestátní skály, rozsáhlá rašeliniště, zdravé minerální prameny. I kulturychtivé duše tu najdou své například díky hradům Loket a Bečov, zámku Kynžvart, či klášteru v Teplé. Nechte se překvapit, kam vás naše trasy 23. června zavedou!

21. července: Vysočina


Na rozhraní Čech a Moravy, v zeleném srdci České republiky, se i v nadcházející sezoně poběží krásný, ale náročný trailový závod Běhej lesy Vysočina. Běžci opět zavítají k monumentu jednoho z nejlepších českých horolezců Radka Jaroše, poběží kolem skal Dráteniček a Malinské skály a po hrázi Milovského rybníka, ti z delší trasy přeběhnou i nejvyšší vrchol Žďárských vrchů Devět skal. Táhlé kopce nahoru, náročné trailové seběhy, nekonečné zelené lesní porosty a krásné výhledy do krajiny slibují dohromady nezapomenutelný zážitek.


11. srpna: Bílá


Nechat se vyvézt lanovkou na vrchol sjezdovky a až pak se rozběhnout? Tak to zažijete pouze na závodě Běhej lesy Bílá v srdci Beskyd. Čtyřsedačková lanovka vás vyveze na místo, kde v zimě sjíždí kopce lyžaři a teprve odtud se vám začne počítat čas. Proběhnete se po hraničním hřebenu, kde se vám na jedné straně otevřou výhledy na Lysou horu a jižní masív Smrku a na druhé straně se představí ve své kráse slovenská část Moravskoslezských Beskyd, kde můžete na obzoru vidět dokonce Malou Fatru či Roháče. Zažijte netradiční intervalový start, kde nebudete mít jisté umístění až do poslední chvíle.

25. srpna: Jizerská 50 Run


Hřebínek, Smědava, Jizerka či Olivetská hora. To jsou místa, která sjíždí elitní běžkaři i hobbíci při slavném závodu v běhu na lyžích Jizerská 50. Na konci srpna budete mít příležitost je poznat v letním období před tím, než je zasype sníh. Vyrazte z lyžařského stadionu v Bedřichově na trasu závodů na 12 či 23 kilometrů a užijte si krásnou přírodu Jizerských hor. Na ty největší borce čeká výzva v podobě ultramaratonské trasy na 50 kilometrů, která je zavede až na známou Jizerku. Pozor! Kapacita omezena.

8. září: Boletice


Přijeďte zakončit sezonu Běhej lesy 2018 do šumavských lesů a hájů, na hranici vojenského území Boletice. Během posledního závodu seriálu se můžete se kochat pohledem na Kleť, rakouský Hochficht, Lipenskou přehradu nebo panorama celého šumavského pohoří. Startujeme od rybníku Olšina, který díky své nadmořské výšce v 731 m patří k nejvýše položeným rybníkům v Čechách.

 

Díky, že běháš lesy, protože nyní i díky tobě pomůžeme s kalamitou na severní Moravě, kde oslabené smrkové porosty napadl přemnožený kůrovec. Ty napadané musí být vykáceny a odvezeny rychle z lesa. Místo nich budou nyní vysazovány stromy nové, ne však pouze smrky, ale smíšené, aby lépe odolávali kalamitám. Jen za rok 2017 tam bude díky účastníkům Běhej lesy přes 15 tisíc nových stromků.

Mapa

Další akce v okolí

Barvám Neutečeš 2024 - České Budějo…

04.05.2024 - 04.05.2024
Sokolský ostrov

Zažij nejbarevnější běh svého života!

Písecký víkend módy a designu 2024 …

17.05.2024 - 18.05.2024
Kulturní dům a…

Písecký víkend módy a designu je oslavou české módy, udržitelné výroby a poctivého řemesla. Nabídne jedinečnou módní…

Chlebový someliér na Czech Food Exp…

09.05.2024 - 12.05.2024
VÝSTAVIŠTĚ ČESKÉ…

Od 9. do 12. května se českobudějovické výstaviště promění v pulzující centrum gastronomického dění. Město známé svou…

Den v růžovém České Budějovice

10.05.2024 - 10.05.2024
České Budějovice

Poseďte s námi na hotelové zahrádce a ochutnejte nejlepší frizzante a růžová vína.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 30. duben

Dnes má svátek Blahoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete