Statistika našeho portálu

  • 102 279 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Benefiční koncert - Hajnice

08.12.2017 Hajnice

V Hajnici se po mnoha letech rozezní varhany na benefičním koncertu s recitací Ondřeje KepkyV pátek 8. prosince 2017 od 18:00 se bude konat v kostele sv. Mikuláše v Hajnici benefiční koncert na podporu opravy varhan, které se v tomto kostele rozezní po mnoha letech. Vystoupí na něm herec Ondřej Kepka (umělecký přednes), Miroslav Smrčka (trubka) a Přemysl Kšica (varhany). Na programu budou díla…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
v kostele sv. Mikuláše v Hajnici
Oblast
Severovýchod
Kraj
Královéhradecký kraj
Okres
Trutnov
Obec
Hajnice

Fotogalerie k článku

V Hajnici se po mnoha letech rozezní varhany na benefičním koncertu s recitací Ondřeje Kepky

V pátek 8. prosince 2017 od 18:00 se bude konat v kostele sv. Mikuláše v Hajnici benefiční koncert na podporu opravy varhan, které se v tomto kostele rozezní po mnoha letech. Vystoupí na něm herec Ondřej Kepka (umělecký přednes), Miroslav Smrčka (trubka) a Přemysl Kšica (varhany). Na programu budou díla barokních mistrů a verše Jana Zahradníčka a Karla Hlaváčka. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude použit na druhou etapu opravy hajnických varhan. K projektu opravy varhan v kostele sv. Mikuláše v Hajnici byla zřízená veřejná sbírka a přispívat je možné na transparentní účet 2801297755 / 2010 nebo formou adopce píšťal. Více na www.kchs.cz/hajnice.

Svou hrou podpoří opravu varhan Miroslav Smrčka, který je od roku 2016 prvním trumpetistou Karlovarského symfonického orchestru. Přemysl Kšica vyučuje hru na varhany na Konzervatoři v Teplicích a působí jako varhaník v chrámu svatého Mikuláše na Malé Straně v Praze. Oba interpreti se věnují koncertní činnosti u nás a v zahraničí. Na koncertu zazní slavné Preludium z Te Deum M. A. Charpentiera, ale i skladby J. S. Bacha, G. Ph. Telemanna a dalších. Nebude chybět ani společná improvizace na adventní téma.

V rámci koncertu bude zařazeno několik recitačních vstupů s verši Jana Zahradníčka a Karla Hlaváčka. Interpretem mluveného slova bude herec a režisér Ondřej Kepka.

Zahajovací etapa opravy, jejímž cílem bylo varhany zprovoznit, byla realizována v říjnu a listopadu letošního roku. Nyní se shromažďují prostředky na druhou etapu, která proběhne v příštím roce. Cílem této etapy je dokončit celkovou opravu varhan, kterou provede firma Robert Ponča Varhany z Krnova.

Koncert pořádá Obec Hajnice, Římskokatolická farnost Hajnice a Královédvorský chrámový sbor z.s., partnerem projektu je portál http://www.kralovedvorsko.cz/. Více na http://www.kchs.cz/hajnice/.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér ve Dvoře Králové | květe…

29.05.2024 - 29.05.2024
náměstí Václava Hanky…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Cirk-UFF 2024 - Trutnov

29.05.2024 - 02.06.2024
Trutnov

Show plné adrenalinu a dechberoucí akrobatické výkony.

Den v růžovém Trutnov 2024

07.06.2024 - 07.06.2024
HOSTINEC DVORAČKA –…

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Ochutnejte speciality na grilu.

TrutnOFF Open Air Festival 2024

22.08.2024 - 25.08.2024
Na bojišti

TrutnOFF ke čtyřicetinám a na Den vrabců vybubnoval orla letošního setkání. Krále alternativního rocku, kultovní The…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 4. květen

Dnes má svátek Květoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete