Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

ZOO Praha Troja

28.07.2013 - 24.08.2013 Praha

Obnovu Zoo Praha po povodni a výstavbu nového pavilonu goril podpoří letní série benefičních koncertů na louce u Afrického domu v horní části zoologické zahrady.Jako první vystoupí špičková folklórní kapela Hradišťan a do konce letních prázdnin ji budou následovat další přední hudební tělesa napříč hudebními styly. Všichni umělci vystupují bez nároku na honorář.Potvrzený program koncertů je…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
ZOO Praha Troja
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Obnovu Zoo Praha po povodni a výstavbu nového pavilonu goril podpoří letní série benefičních koncertů na louce u Afrického domu v horní části zoologické zahrady.

Jako první vystoupí špičková folklórní kapela Hradišťan a do konce letních prázdnin ji budou následovat další přední hudební tělesa napříč hudebními styly. Všichni umělci vystupují bez nároku na honorář.

Potvrzený program koncertů je následující:

Neděle 28. 7. od 15.00 Hradišťan
Neděle 4. 8. od 17.00 Monika Bagárová a Norbert Peticzky
Neděle 11. 8. od 17.00 Spirituál kvintet
Sobota 24. 8. od 17.00 Gipsy.cz
 
Koncerty jsou organizovány formou open air produkce, hudební vystoupení je možné sledovat vestoje, či na přinesených dekách a podobně. Koncerty budou trvat zhruba 1,5 hodiny.
 
V prostoru amfiteátru budou k dispozici placené nápoje i občerstvení. Samozřejmostí je možnost využití mobilních toalet.

Cena vstupenky

je 100 korun, celá částka jde na povodňové konto Zoo Praha 3070207/0100. Vstupenky jsou v prodeji v Informačním centru u hlavního vchodu i na místě konání.
Všichni dobrovolníci, kteří Zoo Praha pomáhali a pomáhají s odstraňováním povodňových škod, mají vstup na koncerty zdarma.
 
Parkování je zajištěno u Severního vchodu do zoo, odkud povede navigace k hledišti. Na místo konání lze dorazit také autobusovými linkami 112 a 236 (zastávky Zoologická zahrada, nebo Botanická zahrada Troja). K zoologické zahradě pravidelně vyjíždí i parníky Pražské paroplavební společnosti.
Z Rašínova nábřeží vyplouvají parníky v daných dnech v 9.00, 12.00 a 15.30. Jedna jízda stojí 160 pro dospělé a 90 korun pro děti. Cesta trvá 75 minut. Kratší lodní trasa z nástupiště Na Františku pak vyjde dospělého na 120, dítě na 70 korun. Lodě odtud vyjíždí v daných dnech vždy v 9.00, 10.00 a 17.00 hodin, plavba trvá 55 minut. Více informací na www.paroplavba.cz
 
Profily účinkujících:
 
Hradišťan, neděle 28. 7. 2013 od 15.00
Hradišťan je ojedinělým tělesem s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, jehož silným inspiračním zdrojem byla zejména v počátcích jeho existence lidová tradice.
Dnes je Hradišťan profesionálním tělesem, které programově pracuje zejména s odkazem lidové tradice a jejím filozofickým přesahem. Překračuje hranice hudebních žánrů a spolupracuje s osobnostmi různých kultur celého světa. Je častým hostem, domácích i zahraničních festivalů tradiční, alternativní, ale i vážné hudby. Hradišťan spolupracuje s rozhlasem, televizí a filmem, koncertoval na 4 kontinentech, natočil více než 30 stěžejních zvukových nosičů a na mnoha dalších spolupracoval.


Monika Bagárová a Norbert Peticzky, neděle 4. 8. 3013 od 17.00
Monika Bagárová vystupovala nejprve v menších jazzových klubech nebo na festivalu Gipsy Celebration, kam si ji pozvala jako hosta Ida Kellarová. Popularita u širší veřejnosti se dostavila s postupem zpěvačky do finále Česko-Slovenské SuperStar. Sametovým hlasem, hudební vyzrálostí neobvyklou svému věku a bezprostředním vystupováním si Monika získala sympatie širokého spektra diváků, umístila se na pátém místě a stala se tak nejúspěšnější českou zpěvačkou daného ročníku soutěže.
 
Díky talentové soutěži se proslavil také Norbert Peticzky, který je finalistou Hlasu Česko-Slovenska. Mladý zpěvák se stal patronem projektu Rakovina věc veřejná a benefičním koncertem podpořil spolu s Monikou Bagárovou Zoo Praha již v červnu 2013.
Při budování kariéry spolupracuje Norbert s producenty interpretů jako Celeste Buckingham, Majk Spirit nebo právě Monika Bagárová. Hudební kritikové označují Norberta za objev letošního roku.
 
Spirituál kvintet, neděle 11. 8. od 17.00
Jedna z nejlepších českých folkových skupin s tradicí sahající až do roku 1960. Repertoár skupiny je nebývale široký - od moravských lidových písní, renesančních, pražských, irských a skotských balad až ke gospelům a spirituálům. Řada písní zlidověla, koncerty se často stávají společným muzicírováním Spirituál kvintetu a publika. Oblibu a váženost Spirituál kvintetu dokazuje i řada vystoupení pro významné státníky, nebo dokonce přímo s nimi. V roce 1990 si na Václavském náměstí se Spirituálem zazpívali hned dva prezidenti: Václav Havel a George Bush starší. Pro dalšího amerického prezidenta, Billa Clintona, hrála skupina v Redutě v lednu 1994. Zatím posledním počinem Spirituál kvintetu je album Čerstvý vítr z roku 2012.
 
Gipsy.cz, sobota 24. 8. od  17.00
Za 9 let působení se stali Gipsy.cz jedním z nejznámějších českých hudebních reprezentantů ve světě, stáli již na prestižních festivalových pódiích i v klubech v 36 zemích celého světa od Glastonbury po Ljubljanu, od Lisabonu přes Kijev až po Soul nebo Austrálii. Nejúspěšnější album kapely, Reprezent, se umístilo v prestižní evropské hitparádě World Music Charts Europe na 3.místě. Gipsy.cz se tak stali vůbec první českou skupinou, která se probojovala v této hitparádě tak vysoko. Formace je zároveň vůbec první českou skupinou, která vystupovala na největším světovém festivalu Glastonbury. Gipsy.cz vyniká svým energickým koncertním projevem, nadsázkou a humorem, ale také hlubším pohledem na společenská témata.

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Velikonoční pondělí ve Folklore gar…

29.03.2024 - 01.04.2024
Praha

Velikonoční pondělí ve Folklore garden bude ve znamení folkloru a speciálního velikonočního menu. Návštěvníci se mohou…

Matěj Boček / Výstup z rezidence 20…

04.04.2024 - 04.04.2024
Praha

Pragovka Gallery pořádá 4. dubna od 18 hodin prezentaci výstupu z rezidence umělce Matěje Bočka.

Performance František Dvořák & Jiří…

04.04.2024 - 04.04.2024
Pragovka Gallery

Pragovka Gallery vás 4. dubna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální skupinové výstavě Heuristický…

Comic-Con Prague 2024

05.04.2024 - 07.04.2024
Praha

Legendární událost Comic-Con popáté v Praze! Nejslavnější popkulturní festival se zaměřuje na filmy a seriály, hry,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete