Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Běžíme na hrad Veveří

26.08.2017 Veverská Bítýška

Vyběhněte s Hypoteční bankou na hrad VeveříBěháte rádi? A co takhle si vyběhnout na hrad? Konkrétně v sobotu 26. srpna na hrad Veveří. Uskuteční se zde totiž letošní další díl běžeckého seriálu Běžíme na hrad, který je určený dospělým i dětským závodníkům. Několika klání se mohou zúčastnit jak jednotlivci, tak i celé rodiny s alespoň jedním dítětem mladším 15 let. Součástí běžecké akce je i…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Vyběhněte s Hypoteční bankou na hrad Veveří

Běháte rádi? A co takhle si vyběhnout na hrad? Konkrétně v sobotu 26. srpna na hrad Veveří. Uskuteční se zde totiž letošní další díl běžeckého seriálu Běžíme na hrad, který je určený dospělým i dětským závodníkům. Několika klání se mohou zúčastnit jak jednotlivci, tak i celé rodiny s alespoň jedním dítětem mladším 15 let. Součástí běžecké akce je i vědomostní soutěž Tajemství hradu, v níž lze od Hypoteční banky, coby partnera projektu, získat rodinné vstupné do sportovně-relaxačního komplexu Aquapalace Praha. Stejnou odměnu od Hypoteční banky dostane i vítězný tým "Rodinného běhu Hypoteční banky".

Volnočasový rodinný běžecký seriál Běžíme na hrad v sobě kombinuje poznávání hradů se sportem a dalším doprovodným programem. Účastníci běžecké tour z řad závodníků, rekreačních běžců i jejich rodin tak mohou od května až do září vybírat ze závodů u pěti hradů po celé České republice, které nabízí jak atraktivní historická prostředí, tak i krásnou okolní přírodu a příjemný terén pro běh. Hlavním cílem projektu je propojení oblíbeného sportu, historie, kultury, turistiky a aktivit pro děti do jednoho dne.

Možnost, jak v sobotu 26. srpna získat od Hypoteční banky celodenní rodinné vstupné do Aquapalace Praha, spočívá v účasti v Rodinném běhu Hypoteční banky. Do něj se může přihlásit každá rodina - jedinou podmínkou pro registraci je, že alespoň jeden z členů je mladší 15 let. Každý ze členů rodinného týmu může běžet závod podle svého výběru (5 či 15 km) nebo dětský běh, kde o délce trati rozhoduje věk účastníka. Vyhrává ta rodina, která dosáhne nejlepšího hodnocení, jež se určuje jako součet tří nejlepších dosažených pořadí členů týmu. Vítězem se stává rodinný tým, který získá součet nejnižších dosažených pořadí. Vstupenka do Aquapalace Praha pak čeká na první tři družstva. Rodinnou vstupenku získají i ti, kteří správně odpovědí a budou mít štěstí při losování ve vědomostní soutěži Tajemství hradu zaměřené na historické události.

Na závodě na hradě Veveří jsou připraveny závody pro všechny věkové kategorie. Pro děti jsou to závody na vzdálenosti 100, 300, 600 a 1200 metrů. Pro dospělé jsou to pak závody na 5 km a 15 km, které vedou krásnou krajinou v okolí brněnské přehrady, nad níž se tyčí hrad Veveří. Registrace probíhá od 9.30. Start prvního závodu pro děti je připraven na 11.00 hodin, závody na 5 a 15 km startují ve 13.00 a ve 14.30 hodin.

Startovné

pro dospělé je 450 Kč, dětské pak 50 Kč.

Další letošní závody:

Kunětická hora: 9. 9. 2017
Loket: 23. 9. 2017

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete