Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Bosch fresh festival - Pardubice

17.06.2017 - 18.06.2017 Pardubice

Tip na akci: Pardubice zažijí prvotřídní gastrovíkend14. června 2017 – Pardubice zažijí víkend plný kuchařských mistrů, zážitkové gastronomie a ochutnávek delikates z celého světa. Středomořskou kuchyni ochutnají návštěvníci v kulinářských show a workshopech Rio Mare. Součástí pardubického Bosch Fresh Festivalu bude také hlasování o nejlepší východočeskou restauraci. Gastronomický svátek se…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Dostihové závodiště Pardubice
Oblast
Severovýchod
Kraj
Pardubický kraj
Okres
Pardubice
Obec
Pardubice

Fotogalerie k článku

Tip na akci: Pardubice zažijí prvotřídní gastrovíkend

14. června 2017 – Pardubice zažijí víkend plný kuchařských mistrů, zážitkové gastronomie a ochutnávek delikates z celého světa. Středomořskou kuchyni ochutnají návštěvníci v kulinářských show a workshopech Rio Mare. Součástí pardubického Bosch Fresh Festivalu bude také hlasování o nejlepší východočeskou restauraci. Gastronomický svátek se uskuteční na dostihovém závodišti v sobotu 17. a v neděli 18. června.

Na hlavním podiu ukáží své kulinářské umění kuchařské hvězdy Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Petr Stupka nebo Ivan Vodochodský.  Na interaktivním podiu si návštěvníci pod dohledem kuchařských mistrů vyzkouší přípravu jejich specialit. Během celého festivalu můžou fanoušci dobrého jídla a pití degustovat menu východočeských restaurací a v soutěži zvolit tu nejlepší v regionu.

Rio Mare si pro gastronomický svátek připravilo speciální kuchařskou show s kulinářem Petrem Stupkou, který návštěvníkům uvaří dvouchodové menu s tuňákem Rio Mare. Specialista na asijskou kuchyni povede workshop se zaměřením na domácí přípravu sushi. Návštěvníci budou mít možnost v průběhu festivalu sushi pokrmy ochutnat nebo si zasoutěžit o produkty Rio Mare.

Zážitková gastronomie zprostředkuje molekulární a extrémní catering nebo ochutnávku hmyzích pochutin. Na programu budou i ochutnávky zajímavých světových kuchyní jako je indická, vietnamská, francouzská nebo americká. Na své si přijdou také milovníci vína, piva nebo kávy.

Gastronomický festival proběhne na dostihovém závodišti v Pardubicích. V sobotu 17. června je program pro veřejnost od 10 do 20 hodin, v neděli 18. června pak od 10 do 17 hodin.

Jednodenní vstupenka stojí 100 Kč.

Bosch Fresh Festival 2017 se letos kromě Pardubic konal také v Českých Budějovicích, Plzni a Liberci. Více informací o programu, doprovodných aktivitách je na www.freshfestival.cz.

Tip na recept: Rio Mare Maki Sushi
Suroviny: 200 g rýže na sushi, 2 lžíce rýžového octa, 1 lžičky soli, 160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji (nechat odkapat), 3 lžíce rýžového vína, 1 litru vody, 1 lžíce cukru, 4 plátky řasy Nori, 1 mrkev (nakrájená na dlouhé špalíky), 1 balíček Takuan (žlutá ředkev), sójová omáčka k podávání.

Postup: Rýži vsypeme do cedníku a pod kohoutkem ji propláchneme, dokud nebude odtékat čirá voda. V hrnci ji zalijeme vodou (375 ml), přivedeme k varu a na nejmenším plameni vaříme přiklopené deset minut. Rýži scedíme, rozprostřeme na talíř a necháme deset minut chladnout. Mezitím v misce smícháme ocet a sůl. Směs opatrně vmícháme do rýže a necháme ji úplně vychladnout.  Tuňáka Rio Mare necháme pečlivě odkapat a následně ještě rukou vyždímáme. Mrkev rozkrájíme na malé hranolky, vsypeme do kastrůlku, zalijeme rýžovým vínem a vodou. Přidáme cukr, sůl a povaříme jednu minutu. Takuan nakrájíme na dlouhé špalíky, pak scedíme a necháme vychladnout. Jeden plátek řasy Nori dáme na bambusovou podložku. Rozložíme na něj čtvrtinu rýže, u jednoho z delších konců až 3 cm od okraje. Podél druhého konce dáme špalík mrkve, žlutou ředkev a trochu tuňáka. Konec bez rýže potřeme vodou a pomocí podložky suši zarolujeme (směrem od okurky). Zopakujeme s dalším plátkem. Všechny rolky ostrým nožem nakrájíme na špalíky. Podáváme se sójovou omáčkou.

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Prima FRESH festival 2024 - Pardubi…

22.06.2024 - 23.06.2024
Pardubice

Legendy české gastronomie, hvězdné koncerty a talkshow – i to je Prima FRESH festival 2024. To nejlepší z české…

Rumové Léto Pardubice 2024

03.08.2024 - 03.08.2024
Pardubice

Zveme vás na 3. ročník rumového festivalu v Pardubicích. Jediná akce podobného typu ve východních Čechách. Termín…

Odyssfest 2024 - Újezd u Přelouče

22.06.2024 - 22.06.2024
Újezd u Přelouče

Odyssea a kapely, které spojují 70., 80. a 90. léta minulého století se sejdou 22.6.2024 v Újezdu u Přelouče.

Na Aviatické pouti nebude chybět zn…

01.06.2024 - 02.06.2024
Pardubice

Jedním z divácky nejpřitažlivějších vystoupení je na každém leteckém dnu skupinová akrobacie. Ta nebude chybět ani v…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete