Statistika našeho portálu

  • 103 198 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Brambory na Pankráci 2024 - Praha

16.09.2024 - 22.09.2024 Praha 4

Jak chutnají vdolky z brambor, a navíc naslano? Odpověď zjistíte v podniku Brambory na Pankráci. Někdo má rád vdolky, jiný zase… Každý si jistě doplní, ale zpátky ke vdolkům. Většina z nás si je představí jako smažené kynuté pečivo s marmeládou a hromadou nadýchané šlehačky na povrchu. Jenže vdolky se dají jíst i naslano. Nevěříte? V restauraci Brambory na Pankráci vás o tom přesvědčí. Zajděte na vdolky plněné trhaným kachním masem nebo vdolky s pečeným jelením krkem načerno a rozšiřte si kulinářské obzory. O sladké vdolky ale také nepřijdete.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Každý z nás, alespoň v Čechách, ví, jak takový vdolek, původně dokonce dolek, vypadá. Podle slovníku nářečí českého jazyka se jedná o kulaté neplněné kynuté pečivo, pečené v troubě nebo na plotně, které se maže povidly, medem, sype skořicí, mákem nebo zdobí tvarohem či šlehačkou. Jenže co v Čechách považujeme za vdolek, jsou na Moravě béleše, protože na východě našeho území jsou za vdolky považovány velké kulaté koláče. A ty když se nepovedly, tak se jim říkalo frgál, ale to je zase jiný příběh.

Vdolky naslano v rouše podzimním
S vdolkem máme většinou spojenou sladkou chuť, ale ani slaná varianta není výjimečná, to když se vdolky namáčely do slaných omáček a jedly k pečenému masu. A přesně takovéto lahůdky vám budou servírovat v restauraci Brambory na Pankráci od 16. do 22. září.

V tomto týdnu si šéfkuchař Lukáš Soukup připravil opravdové exkluzivní lahůdky. Vybírat můžete ze 4 jídel, z nichž na vás dýchne nadcházející vůně podzimu. Ze slaných variant to budou slaný smažený vdolek plněný trhaným kachním masem, topinambury a koňakovou omáčkou, karamelizovanými jablky a strouhanými bílými kachními játry, smažený vdolek s pečeným jelením krkem načerno, ragú z lesních hub, jedlých kaštanů a kořenové zeleniny a smažený vdolek s kuřecí frikassée s liškami na kyselo a konfitovanými brambory. Chybět nebude ale ani sladká varianta v podobě sladkého smaženého vdolku máčeného v rumu, s karamelizovanými švestkami a vanilkovou zmrzlinou. Pro výrobu vdolků bude použita odrůda brambor Longinus.

Tak hurá na vdolky.

Další akce v okolí

Indonéský týden 2024 - Praha

05.10.2024 - 12.10.2024
Praha 1

Exotické koření, voňavé bylinky a mix kulturních vlivů – tak by se dala stručně popsat indonéská kuchyně. Její kouzlo…

Fashion Aréna slaví 17. narozeniny:…

11.10.2024 - 13.10.2024
Praha

Od pátku 11. do neděle 13. října se ve Fashion Arena Prague Outlet uskuteční oslavy 17. výročí tohoto oblíbeného…

Vaříte s ohledem na budoucnost? Pře…

26.10.2024 - 26.10.2024
Metropole Zličín

Máte chuť podpořit naši planetu a zároveň předvést své kuchařské umění? Zapojte se do velké kulinářské soutěže Vaříme…

Zážitkovým motoráčkem do Bohemia Se…

02.11.2024 - 02.11.2024
hlavní nádraží

Jízda zážitkového motoráčku do Starého Plzence na exkurzi a skleničku do Bohemia Sektu. Nahlédněte do tajů výroby…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete