Brambory na Pankráci 2024 - Praha
16.09.2024 - 22.09.2024 Praha 4
Jak chutnají vdolky z brambor, a navíc naslano? Odpověď zjistíte v podniku Brambory na Pankráci. Někdo má rád vdolky, jiný zase… Každý si jistě doplní, ale zpátky ke vdolkům. Většina z nás si je představí jako smažené kynuté pečivo s marmeládou a hromadou nadýchané šlehačky na povrchu. Jenže vdolky se dají jíst i naslano. Nevěříte? V restauraci Brambory na Pankráci vás o tom přesvědčí. Zajděte na vdolky plněné trhaným kachním masem nebo vdolky s pečeným jelením krkem načerno a rozšiřte si kulinářské obzory. O sladké vdolky ale také nepřijdete.
Adresa a kontaktní informace
Fotogalerie k článku
Každý z nás, alespoň v Čechách, ví, jak takový vdolek, původně dokonce dolek, vypadá. Podle slovníku nářečí českého jazyka se jedná o kulaté neplněné kynuté pečivo, pečené v troubě nebo na plotně, které se maže povidly, medem, sype skořicí, mákem nebo zdobí tvarohem či šlehačkou. Jenže co v Čechách považujeme za vdolek, jsou na Moravě béleše, protože na východě našeho území jsou za vdolky považovány velké kulaté koláče. A ty když se nepovedly, tak se jim říkalo frgál, ale to je zase jiný příběh.
Vdolky naslano v rouše podzimním
S vdolkem máme většinou spojenou sladkou chuť, ale ani slaná varianta není výjimečná, to když se vdolky namáčely do slaných omáček a jedly k pečenému masu. A přesně takovéto lahůdky vám budou servírovat v restauraci Brambory na Pankráci od 16. do 22. září.
V tomto týdnu si šéfkuchař Lukáš Soukup připravil opravdové exkluzivní lahůdky. Vybírat můžete ze 4 jídel, z nichž na vás dýchne nadcházející vůně podzimu. Ze slaných variant to budou slaný smažený vdolek plněný trhaným kachním masem, topinambury a koňakovou omáčkou, karamelizovanými jablky a strouhanými bílými kachními játry, smažený vdolek s pečeným jelením krkem načerno, ragú z lesních hub, jedlých kaštanů a kořenové zeleniny a smažený vdolek s kuřecí frikassée s liškami na kyselo a konfitovanými brambory. Chybět nebude ale ani sladká varianta v podobě sladkého smaženého vdolku máčeného v rumu, s karamelizovanými švestkami a vanilkovou zmrzlinou. Pro výrobu vdolků bude použita odrůda brambor Longinus.
Tak hurá na vdolky.
Líbí se vám tento článek a rádi byste, aby se v rubrice Kalendář akcí zobrazoval mezi prvními?
Pošlete SMS zprávu ve tvaru ATLASCESKA 136024 na telefonní číslo 9033350 a článek tak nikdo nepřehlédne!
Cena SMS zprávy je 50 Kč včetně DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Reklamace plateb na reklamace@airtoy.cz nebo lince 602 777 555, 9 - 17 hodin, Po-Pá, www.platmobilem.cz. Kontakt na provozovatele: redakce@atlasceska.cz
Další akce v okolí
Indonéský týden 2024 - Praha
05.10.2024 - 12.10.2024
Praha 1
Exotické koření, voňavé bylinky a mix kulturních vlivů – tak by se dala stručně popsat indonéská kuchyně. Její kouzlo…
Fashion Aréna slaví 17. narozeniny:…
11.10.2024 - 13.10.2024
Praha
Od pátku 11. do neděle 13. října se ve Fashion Arena Prague Outlet uskuteční oslavy 17. výročí tohoto oblíbeného…
Vaříte s ohledem na budoucnost? Pře…
26.10.2024 - 26.10.2024
Metropole Zličín
Máte chuť podpořit naši planetu a zároveň předvést své kuchařské umění? Zapojte se do velké kulinářské soutěže Vaříme…
Zážitkovým motoráčkem do Bohemia Se…
02.11.2024 - 02.11.2024
hlavní nádraží
Jízda zážitkového motoráčku do Starého Plzence na exkurzi a skleničku do Bohemia Sektu. Nahlédněte do tajů výroby…