Statistika našeho portálu

  • 102 272 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Brněnský lunapark 2018 - Brno

05.04.2018 - 25.04.2018 Brno

O moravské metropoli Brně se mezi laickou i odbornou veřejností všeobecně ví, že jde o významnou oázu kulturního života s mnoha rozmanitými a atraktivními akcemi. Mezi ty nejoblíbenější se v posledních letech řadí dubnový "Brněnský lunapark", který představuje širokému spektru veřejnosti brněnskou scénu divadelních souborů v netradičních prostorách malebných kaváren.Na co se můžete…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
brněnské kavárny
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Brno-město
Obec
Brno

Fotogalerie k článku

O moravské metropoli Brně se mezi laickou i odbornou veřejností všeobecně ví, že jde o významnou oázu kulturního života s mnoha rozmanitými a atraktivními akcemi. Mezi ty nejoblíbenější se v posledních letech řadí dubnový "Brněnský lunapark", který představuje širokému spektru veřejnosti brněnskou scénu divadelních souborů v netradičních prostorách malebných kaváren.

Na co se můžete těšit

Atraktivnost a originalitu každého z jednotlivých ročníků festivalu zaručuje stále nová pořadatelská líheň, pocházející z řad studentů oboru Managementu v kultuře pod Ústavem hudební vědy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity. Všichni zúčastnění mají společný cíl spočívající v seznámení co nejširšího spektra veřejnosti s aktuální nezávislou divadelní scénou a to originálním způsobem spočívajícím ve vystoupeních a diskuzích ve vybraných brněnských kavárnách.

Těch se odehraje více než desítka a Atlas Česka Vám jejich přesný harmonogram představuje na následujících řádcích. Těšit se můžete na alternativní i klasická ztvárnění autorských i obecně známých děl, která v neobvyklých prostorech získávájí neopakovatelný punc autenticity a zahřejí u srdce každého milovníka kultury i jejího občasného pozorovatele. Bonusem pak je již tradičně i zvýhodněná konzumace vybraných nápojů, pojících se určitým způsobem ke zaměření aktuálního ročníku.

Brněnský lunapark 2018

Brněnský Lunapark aneb Divadlo ke kávě se vrací v koncentrované podobě

Divadelní soubory, jak je neznáte. Originální a neopakovatelné festivalové večery s vůní kávy. To je devátý ročník festivalu Brněnský Lunapark aneb Divadlo ke kávě.

Brněnský Lunapark aneb Divadlo ke kávě opět zavítá do brněnských kaváren, aby představil to nejlepší z brněnské nezávislé divadelní scény. Za bohatého hudebního doprovodného programu navštíví celkem patnáct různých míst. Akce se koná ve vybraných kavárnách, které se běžně významně podílí na lokálním kulturním dění.

Na své si přijdou všichni milovníci kvalitní divadelní produkce, a to v prostředí svých oblíbených kulturních kaváren. Tam kromě tradičních představení nebude chybět ani bohatý doprovodný program a spousta dalších zajímavostí. Diváci se mohou těšit na známé tváře, které v Brně běžně vídají během celého roku, ale i na některá pro festival nová uskupení. Hrát se bude od 5. do 25. 4. v kavárnách, na zahrádkách i tradičnějších divadelních scénách. Celý festival odstartuje představení lunaparkové stálice Divadla kjógen ve čtvrtek 5. 4. v kavárně Trojka, po němž bude následovat originální koncert na handpan Jiřího Brzobohatého.

V polovině festivalu se v brněnském klubu Leitnerova objeví také hosté z Prahy, kteří v dřívějších letech neodmyslitelně k festivalu patřili. Je tu tedy jedinečná možnost vidět Divadlo Hysterie znovu v Brně. Poprvé bude v rámci festivalu také možné vidět soubory jako Up the Glen, Plešatý králíček či Dvorní divadlo, které přivítá diváky na své stálé scéně poblíž Café Localité. Těšit se je možné i na zážitky z nových prostorů, jako například Jazzové kavárny Podobrazy, Café Morgal a Kafary. Zakončení festivalu proběhne ve velkém folklórním stylu v kavárně Black Box Cafe ve středu 25. 4.

Zúčastněné divadelní soubory: BuranTeatr, Divadlo Facka, Divadlo Hysterie, Divadlo Koráb, Divadlo Líšeň, Druhý Pád, Dvorní divadlo, IMPRO DŽOW, Divadlo kjógen, Meandry, P.U.D., Pavol Seriš, Petr Smyczek a kolektiv, Plešatý králíček, Střídavá péče, Up the Glan.

Zúčastněné podniky: ArtBar Druhý Pád, Art Café Bar Morgal, Black Box Cafe, Café Localité, Cafe Podnebi, Café Práh, Café Tungsram, Jazzová kavárna Podobrazy, Kafara, Kavárna Trojka, Klub Leitnerova, Kulturárium Café, Mezzanine Café, Paradox, Piknik Box

Podrobný program

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

PONOŘ SE aneb oslava 3. narozenin d…

04.05.2024 - 04.05.2024
areál Nové Zbrojovky…

Dvě představení a workshopy. Určeno pro děti od 6 let a jejich rodiče. Kde: Industra a její okolí (Lazaretní 925/9,…

Brněnský Májales 2024 - Brno

11.05.2024 - 11.05.2024
Výstaviště

Brněnský Májales je tradiční studentský festival, který se každoročně koná v Brně. Tento festival je oslavou jara,…

Letní Víno z blízka: večer se spolk…

16.05.2024 - 16.05.2024
Otevřená zahrada,…

Přijďte 16. května 2024 prozkoumat zákoutí Otevřené zahrady v Brně se sklenkou v ruce a užít si pohodový večer s vinaři…

24. Filmový festival Fakulty inform…

17.05.2024 - 17.05.2024
Brno

Téma letošního 24. ročníku Filmového festivalu Fakulty informatiky Masarykovy univerzity (FFFI MU) nese název “Tohle si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 3. květen

Dnes má svátek Alexej

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete