Statistika našeho portálu

  • 102 279 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Rudolfinum (Dům umělců)

12.11.2013 Praha

Fenomenální koloraturní mezzosopranistka Cecilia Bartoli je už od konce minulého století jednou z nejpopulárnějších a nejuznávanějších současných operních hvězd. S osmi miliony prodaných nosičů, sto týdny na žebříčku nejhranějších nahrávek, mnoha zlatými deskami, čtyřmi cenami Grammy®, devíti cenami Echo a Bambi, dvěma cenami Classical Brit Award a celou řadou dalších prestižních ocenění se…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Rudolfinum (Dům umělců)
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Fenomenální koloraturní mezzosopranistka Cecilia Bartoli je už od konce minulého století jednou z nejpopulárnějších a nejuznávanějších současných operních hvězd. S osmi miliony prodaných nosičů, sto týdny na žebříčku nejhranějších nahrávek, mnoha zlatými deskami, čtyřmi cenami Grammy®, devíti cenami Echo a Bambi, dvěma cenami Classical Brit Award a celou řadou dalších prestižních ocenění se Cecilia Bartoli stala nejprodávanější umělkyní klasické hudby po Lucianu Pavarottim.

Cecilii Bartoli se podařilo zpopularizovat mnoho neznámých a opomíjených skladatelů a jejich dávno zapomenutých děl. V posledních letech spolupracuje především s renomovanými soubory jako jsou Akademie für Alte Musik, Les Arts Florissants, Concentus Musicus Wien, Freiburger Barockorchester, Il Giardino Armonico, Kammerorchester Basel, Les Musiciens du Louvre, Orchestra of the Age of Enlightenment, Orchestra La Scintilla nebo Ensemble Matheus.

Cecilia Bartoli byla v Itálii vyznamenána rytířským řádem a na Accademia Nazionale di Santa Cecilia v Římě dostala titul "Accademico effettivo”. Obdržela rovněž francouzský řád Officier de l’Ordre du Mérite a je čestnou členkou Královské akademie hudby v Londýně. Nedávno získala prestižní italskou cenu Bellini d’Oro a také Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes, jedno z nejvyšších ocenění španělského ministerstva kultury. Je rovněž držitelkou čestného doktorátu Univerzity v Dublinu.

V roce 2012 se Cecilia Bartoli stala uměleckou ředitelkou Svatodušního festivalu v Salcburku. V květnu 2012 se tam představila jako Kleopatra v Händelově opeře Julius Caesar, v květnu 2013 ji čeká jevištní debut v titulní roli Belliniho Normy.

Do Prahy se vydává potřetí, tentokrát po zbrusu nově připravované cestě po stopách vídeňských klasiků (Mozart, Gluck, Haydn, Beethoven).

Vstupné:

od 1000,- Kč

Vstupenky

můžete objednat zde

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Malý princ 2024 - Praha

17.05.2024 - 17.05.2024
Divadlo Hybernia

Literárně – hudební představení na motivy alegorického příběhu Malý princ Antoina de Saint-Exupéry

Barokní podvečery - Apollón & Dioný…

21.05.2024 - 21.05.2024
Tereziánský sál

Triové sonáty A. Corelliho a G. F. Händela & flétnový koncert A. Scarlattiho

2. Středověké slavnosti na Hradčane…

25.05.2024 - 25.05.2024
park Maxe van der Stoela

Udatní rytíři království českého se utkají ve velkolepých turnajích, neúprosných soubojích a šarvátkách na posvátném…

Hudba Johna Williamse rozezní Rudol…

08.06.2024 - 08.06.2024
Rudolfinum (Dům umělců)

Závěr jedenácté sezony Filmharmonie bude patřit Johnu Williamsovi. Koncert věnovaný jednomu z nejlepších filmových…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 4. květen

Dnes má svátek Květoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete