Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

České Budějovice rozehřeje hudba i tanec temperamentního flamenka - České Budějovice

28.11.2021 Jihočeské divadlo České Budějovice

České Budějovice ovládne žhavá energie Andalusie.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Poprvé sem zamíří festival Den flamenka neboli Día del Flamenco, který 28. listopadu zve do Jihočeského divadla na koncert k poctě legendárního kytaristy Paca De Lucía. Mistra a ikonu flamenca připomenou kytarista Morenito de Triany společně s hvězdami letošního ročníku festivalu: vynikajícím tanečníkem Ivanem Vargasem z Granady a mimořádným zpěvákem a zapáleným ochráncem pravého flamenkového zpěvu Andrésem de Jerezem. "Temperamentní a energické flamenco ze slunné Andalusie je úchvatná směs hudby a tance, která přináší radost posluchačům a je inspirací umělcům na celém světě” říká ředitelka festivalu Karol Martincová a dodává: "My se letos pošesté připojujeme k jeho svátku, který na listopad vyhlásilo před jedenácti lety UNESCO.”

Vstupenky jsou v prodeji v pokladně Jihočeského divadla a online na https://bit.ly/3k56kX3.

Paco de Lucía byl vynikající kytarový virtuóz, některými odborníky považovaný za nejlepšího kytarového interpreta flamenka všech dob. Působil také jako jazzový a klasický kytarista. Na kytaru hrál už od svých pěti let. Profesionálním kytaristou se stal už v 11 letech. Nejprve vystupoval se svým bratrem Pepém, teprve později se dal na sólovou dráhu. Legendární dvojici stvořil s flamenkovým zpěvákem Camaronem de la Isla. Čeští diváci měli možnost ho vidět ve filmech Carlose Saury "Carmen”, "Flamenco” nebo "Flamenco, Flamenco”. Flamenkový svět opustil 25. února 2014. Festival Den flamenka připomene osobnost, která navždy změnila flamenkový žánr a mnohým z nás do něj otevřela dveře, kytarovým koncertem, v jehož průběhu nebudou chybět slavné Pacovy skladby.

 

Účinkující:
Morenito de Triana (SK) / kytara, zpěv
Michael Cába (CZ) / cajon, perkuse
Mateo Garriga (CZ) / cajon, potlesky
Pavel Křížovenský (CZ) / saxofon, příčná flétna

 

Speciální hosté:
Andrés de Jerez (ESP) / zpěv
Ivan Vargas (ESP / tanec

  

Festival Den flamenca / Día del Flamenco zamíří vedle Českých Budějovi i do Prahy, ale také do Olomouce. Festival otevře ve středu 24. listopadu v olomouckém Divadle na cucky koncert vynikajícího zpěváka Andrése de Jerez, jednoho ze zapálených ochránců pravého flamenkového zpěvu, z jehož strhujícího projevu, plného nejčistších emocí, se bude těšit o den později 25. listopadu i pražské publikum v Českém muzeu hudby.  V Divadle U Hasičů proběhnou další pražská taneční představení. Já osobně je název programu, kterým se 26. listopadu se se svými hudebníky představí vynikající flamenkový tanečník Ivan Vargas, jenž fanoušky zavede do rodné Granady. Ve svém představení akcentuje současný koncept flamenka, ale nezapomíná při tom na kořeny a historii flamenka tradičního. 27. listopadu nabídne festival ve stejném sále nejprve exhibiční choreografie tanečních akademií a poté premiéru představení Zahrada souboru madridské tanečnice Virginie Delgado, která momentálně žije v Praze.

 

Předprodej vstupenek a podrobné informace o festivalu na www.denflamenka.cz. 

Mapa

Další akce v okolí

Barvám Neutečeš 2024 - České Budějo…

04.05.2024 - 04.05.2024
Sokolský ostrov

Zažij nejbarevnější běh svého života!

Den v růžovém České Budějovice

10.05.2024 - 10.05.2024
České Budějovice

Poseďte s námi na hotelové zahrádce a ochutnejte nejlepší frizzante a růžová vína.

Královský košt České Budějovice 2024

16.11.2024 - 16.11.2024
Clarion Congress Hotel…

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete