Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Československý beat-festival - finále soutěže - Praha

03.11.2018 Brno

Novinkou letošního Československého beat-festivalu je soutěž ROCK PRO TENTO ROK. Osm finalistů se utká o účast na Koncertu legend (16. 12. Lucerna, Praha). Přihlásilo se skoro devadesát skupin. FINALISTÉ:ANACREON - (Praha - západ) zmiňuje začátek působení kapely v roce 2012. Kapela vydala dvě alba: Daná doba 2012 a Na hraně osudu 2015. Má za sebou nejen mnoho úspěšných festivalů, ale také loňské…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Novinkou letošního Československého beat-festivalu je soutěž ROCK PRO TENTO ROK. Osm finalistů se utká o účast na Koncertu legend (16. 12. Lucerna, Praha). Přihlásilo se skoro devadesát skupin. 

FINALISTÉ:

ANACREON - (Praha - západ) zmiňuje začátek působení kapely v roce 2012. Kapela vydala dvě alba: Daná doba 2012 a Na hraně osudu 2015. Má za sebou nejen mnoho úspěšných festivalů, ale také loňské hostování na XXXV double Tour kapely Arakain. Momentálně skupina pracuje na novém albu, které vydá v druhé polovině roku. Kapela hraje v obsazení:  Veronika Zelníčková zpěv, Tomáš Krejza, klávesy, vokály, Martin Piskáček kytara, vokály, Jan Diviš, bicí

CONTINUE – (Praha) je hardrocková parta, která vznikla někdy koncem roku 2011 a první koncert měla v červnu 2012. Původní anglicky zpívaná muzika kapely čerpá z klasického hardrocku 70tých let.  Od svého prvního koncertu hrají v nezměněné původní sestavě: dvě kytary (Mirek "Ex" Jech a Cyril "Mr. Hamster" Křeček), basa (Lukáš "Lucky" Horský) a bicí (Honza "Johnnie Walker" Procházka).

EDAIN  - (Brno) je experimentální instrumentální kapela žánru jazzmetalové fúze známá nakažlivou atmosférou živých koncertů na hranici riffu, groovu a špetky improvizace. Kapelu tvoří celkem čtyři muzikanti: Pavel Jeřábek (sólová kytara), Jiří Staněk (bicí), František Záhora (sólová kytara) a Zdeněk Záhora (baskytara).

KAROL KOMENDA TRIO – (Praha) Slovenský kytarista a zpěvák Karol Komenda se v roce 2013 přihlásil do soutěže Česko-slovenská SuperStar s cílem podpořit mediálně svou kapelu. Sice je především kytarista, ale dokázal oslovit porotu i televizní diváky natolik, že ho poslali svým hlasováním do finále. Protože se Karol kvůli  studiu na konzervatoři přemístil do Prahy, kapela neustále pracuje na novém repertoáru s novými členy (kolegy) ze školy. Na basu hraje vynikající baskytarista Samuel Barcík a za bicími sedí spolužák Jakub Nývlt.

MONNA  - (Praha) je rock-soulová kapela, jejíž členové mají za sebou bohatou hudební minulost i současnost vycházející z různých žánrů (rock, soul, pop, jazz). Po natočení několika singlů a videoklipů MONNA v dubnu 2017 pokřtila své debutové album "Watch The New World Tonight". Od premiérového koncertu v říjnu 2013 kapela odehrála řadu dalších akcí po ČR včetně největších festivalů jako Rock For People nebo Basinfirefest. Předskakovali newyorským Dave Matthews band, Delilahs (CH) nebo Support Lesbiens . Vystupují v obsazení:  Dana Yousifová – zpěv, Radek Pilc - kytary, klávesy, Lukáš Varaja – basa, Šimon Hajdovský – bicí.

PENZISTOR – (Přerov), složená ze zkušených muzikantů sice postaršího designu, ale hrající zcela neotřelý rock, nazývaný pracovně "děd metál". Kapela hraje pro radost, bez stresu a především s cílem bavit lidi. K tomu napomáhají i originální kostýmy. Koncerty Penzistorů jsou proto vždy skvělá pódiová show, při níž se diváci rozhodně nenudí. Obsazení: Jiří Štěpánek –krásný zpěv, Jaroslav Macíček – pěkná kytara, pěkný zpěv, Libor Trucálek – bezkrká basa,řev, Robert Tšpon – dřevěné bicí, velmi pěkný zpěv.

Osmý finalista bojuje o přízeň svých fanoušků. Na špici klání jsou rakovničtí Brutus a olomoučtí Tak co?

 

Hostem finále, které se uskuteční 3. 11. od 18:00 v brněnském Sono Centru, je Lešek Semelka a S.L.S.

Mapa

Další akce v okolí

PONOŘ SE aneb oslava 3. narozenin d…

04.05.2024 - 04.05.2024
areál Nové Zbrojovky…

Dvě představení a workshopy. Určeno pro děti od 6 let a jejich rodiče. Kde: Industra a její okolí (Lazaretní 925/9,…

Brněnský Májales 2024 - Brno

11.05.2024 - 11.05.2024
Výstaviště

Brněnský Májales je tradiční studentský festival, který se každoročně koná v Brně. Tento festival je oslavou jara,…

Letní Víno z blízka: večer se spolk…

16.05.2024 - 16.05.2024
Otevřená zahrada,…

Přijďte 16. května 2024 prozkoumat zákoutí Otevřené zahrady v Brně se sklenkou v ruce a užít si pohodový večer s vinaři…

24. Filmový festival Fakulty inform…

17.05.2024 - 17.05.2024
Brno

Téma letošního 24. ročníku Filmového festivalu Fakulty informatiky Masarykovy univerzity (FFFI MU) nese název “Tohle si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete