Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Cesta korunami stromů - Lipno

20.07.2012 - 31.12.2020 Lipno nad Vltavou

V celkové délce 675 metrů můžete zažít zcela neobvyklé, ale bezpečné zážitky na 18 adrenalinových zastávkách, které jsou podél bezbariérové stezky vytvořeny. Vrcholným zážitkem je nejdelší suchý tobogán v České republice v celkové délce 52 metrů.Zážitek a poznání přírody z jiné perspektivyPrvní stezka korunami stromů v České republice nabízí návštěvníkům jedinečnou kombinaci zážitků. Stezka je…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

V celkové délce 675 metrů můžete zažít zcela neobvyklé, ale bezpečné zážitky na 18 adrenalinových zastávkách, které jsou podél bezbariérové stezky vytvořeny. Vrcholným zážitkem je nejdelší suchý tobogán v České republice v celkové délce 52 metrů.

Zážitek a poznání přírody z jiné perspektivy

První stezka korunami stromů v České republice nabízí návštěvníkům jedinečnou kombinaci zážitků. Stezka je citlivě začleněna do krajiny v okolí Lipenského jezera a je unikátním doplněním Active Park Lipno. Na stezce dlouhé 675 metrů naleznete kromě jedinečné vyhlídky ze 40 metrové věže i spoustu dobrodružných zážitků. To vše dělá ze stezky ideální cíl pro výlet aktivních návštěvníků, rodin a seniorů. Díky své bezbariérové konstrukci je stezka vhodná pro všechny návštěvníky. Stezka korunami stromů Lipno nabízí zcela novou dimenzi volnočasové aktivity.

Stezka

Dřevěná konstrukce stezky je citlivě zasazena do smíšeného lesa. Celá stezka je bezbariérová a je přizpůsobena nejen jízdě s kočárky, ale i pro vozíčkáře a tím je přístupná nejširší možné skupině návštěvníků. Dobrodružnou a zajímavou cestu po lávce zajišťuje konstrukce z masivního lepeného dřeva a 75 dřevěných podpěrných sloupů. Dřevěné zábradlí a transparentní postranní síť jsou zárukou dokonalé bezpečnosti.

Vyhlídková věž

Stezka je zakončena 40 metrovou vyhlídkovou věží, která je opravdovým vrcholem stezky. Z věže se vám naskytne fantastický výhled na téměř celou část Lipenského jezera, okolí Šumavy a Novohradské hory. Devítihranná věž je unikátní svým vzhledem, a to nejen díky vzdušné architektonické formě, ale také bezbariérovostí, typem a metodou výstavby.

Tobogán a adrenalinová zastavení

V celkové délce 675 metrů můžete zažít zcela neobvyklé, ale bezpečné zážitky na 18 adrenalinových zastávkách, které jsou podél bezbariérové stezky vytvořeny. Vrcholným zážitkem je nejdelší suchý tobogán v České republice v celkové délce 52 metrů, který se vine středem věže. Od úrovně kmenů až nahoru do vrcholků stromů spatříte nesčetné životní formy. Mechovitý porost, hmyz, drobné živočichy a ptactvo lze pozorovat z jedinečné perspektivy.

Vstupenky

lze zakoupit v pokladně u centrálního parkoviště včetně jízdenky na lanovou dráhu nebo přímo v pokladně Stezky korunami stromů Lipno.

Na Stezku korunami stromů Lipno není povolen vstup psů, ale u vchodu jsou pro ně připravené speciální boxy, kde můžete psy bez obav po dobu návštěvy ponechat.

Prodej vstupenek a vstup do areálu končí 1 hodinu před koncem otevírací doby.

Při špatném počasí (bouřka, krupobití, vichřice, námraza) bude Stezka korunami stromů Lipno uzavřena.

Vstup dětí do 12let jen v doprovodu dospělých osob.

Návštěvníci, kteří pro přepravu využívají lanovou dráhu musí respektovat smluvní přepravní podmínky lanové dráhy , které jsou volně k dispozici vně pokladny.

Ceník na lanovou dráhu platí pouze při zakoupení vstupenky na Stezku korunami stromů Lipno.

Podrobný ceník vstupného najdete na:

http://www.stezkakorunamistromu.cz/vstupne/

Otevírací dobu na:

http://www.stezkakorunamistromu.cz/oteviraci-doba/

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete