Statistika našeho portálu

  • 102 246 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Čokoládový ateliér - Praha

13.02.2018 - 14.02.2018 Praha

Obliba kategorie hořkých prémiových čokolád v Česku dlouhodobě roste. Společnost Nestlé loni uvedla na trh novou edici hořkých čokolád ORION Mistrovská edice se 68 % kakaa. Milovníky kvalitní čokolády též zaujala novým konceptem Čokoládového ateliéru ORION. Čokoládou provoněný ateliér otevírá znovu své dveře a zkušený čokolatiér zve na procházku čokoládovou zahradou.Letošní první Čokoládový…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
v pražském hotelu Smetana, Karoliny Světlé 34
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Obliba kategorie hořkých prémiových čokolád v Česku dlouhodobě roste. Společnost Nestlé loni uvedla na trh novou edici hořkých čokolád ORION Mistrovská edice se 68 % kakaa. Milovníky kvalitní čokolády též zaujala novým konceptem Čokoládového ateliéru ORION. Čokoládou provoněný ateliér otevírá znovu své dveře a zkušený čokolatiér zve na procházku čokoládovou zahradou.

Letošní první Čokoládový ateliér ORION, v konceptu čokoládové zahrady, nabídne návštěvníkům možnost vytvořit si vlastní čokoládu, nabídne čokoládové pralinky ve tvaru květu či ochutnávku delikátní čokoládové pěny.

Své dveře otevře:

• 7.-8. února v olomouckém Café 87, Denisova 824/47, 779 00 Olomouc

• 10. února v plzeňské kavárně Depo2015, Presslova 14/14, 301 00 Plzeň 3 (během Street Food Marketu)

• 13.-14. února v pražském hotelu Smetana, Karoliny Světlé 34, 110 00 Praha 1

"Nová hořká receptura 68% kakaa specifická svou intenzivní a vyváženou chutí a jemnou konzistencí si velmi rychle získala oblibu milovníků kvalitní čokolády. A právě ji dáme ochutnat návštěvníkům Čokoládového ateliéru ORION. Čokolády ORION vyrábíme v olomouckém závodě a ladíme ji podle našich chuťových preferencí již více než 120 let," uvádí Lucie Klusáková, manažerka projektu Čokoládového ateliéru ORION.

Značka ORION je již více než 120let spjata s naší zemí. Dodnes se vyrábí v továrně Zora v Olomouci, kde pod rukama českých mistrů čokolády vzniká celé portfolio tabulkových čokolád i tyčinek. Se značkou se pojí významné osobnosti. Jednou z nich je i tvůrce hvězdy v logu – prvorepublikový malíř Zdenek Rykr. Unikátní obaly pro tabulkové čokolády v ateliéru budou pro velký úspěch znovu inspirovány právě jeho tvorbu pro značku ORION.
Průvodcem v čokoládové zahradě ORION bude přední český čokolatiér Martin Pokorný.

120 let s námi
Čokolády ORION mají velmi bohatou historii, která začala již v roce 1891 se vznikem dílny na turecký med na pražských Královských Vinohradech. Manželé Maršnerovi si zde založili živnost na výrobu orientálských cukrovinek, kterou později přestěhovali do nové továrny, kde započalo dlouhodobé budování pozdější továrny ORION. V roce 1896 zde zahájili výrobu čokolády, jejíž oblíbenost na počátku 20. století značně rostla. O několik let později byla Františkem Maršnerem zaregistrována značka ORION pro čokoládu unikátní kvality. Klasická čtyřcípá hvězda, která je tradičním logem čokolády ORION, se poprvé objevila v roce 1924 a jejím autorem je Zdenek Rykr, který v průběhu dvou desetiletí vytvořil design stovek obalů a reklamních plakátů.

Udržitelné a lokální zdroje

Čokoládu ORION vyrábíme převážně z udržitelně získaných a lokálních ingrediencí. Až 80 % mléka pochází výhradně od českých a slovenských výrobců a 85 % cukru je českého původu. Kakao z Pobřeží slonoviny je certifikováno v sytému UTZ. Společnost Nestlé aktivně spolupracuje s místními farmáři v rámci svého programu Nestlé Cocoa Plan.

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Jak vzniká výstava? II. / Neděle pr…

28.04.2024 - 28.04.2024
Pragovka Gallery,…

V neděli 28. dubna v 15:00 hodin bude odpoledne v Pragovka Gallery opět věnováno rodinám. Nedělní program s názvem Jak…

Hravé neděle na Zážitkovce Praha - …

28.04.2024 - 28.04.2024
Zážitkovka Praha

Vyrobte si strašidelné oči, speciální pavoučí mýdla nebo umíchejte kouzelný lektvar.

ČaroDejvice ve Stanici techniků 202…

30.04.2024 - 30.04.2024
Stanice techniků DDM…

V úterý 30. dubna vypuknou ve Stanici techniků tradiční akce ČaroDejvice.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 28. duben

Dnes má svátek Vlastislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete