Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Concentus Moraviae - Mezinárodní hudební festival 13 měst - Ivančice

30.05.2009 - 27.06.2009 Ivančice

Mezinárodní hudební festival 13 měst Concentus Moraviae se bude v roce 2009 konat počtrnácté. Tato jedinečná hudební událost Jihomoravského kraje a Vysočiny se tradičně koná pod záštitou ministra kultury ČR a hejtmanů obou krajů a svou patronací jej obohacují také starostové festivalových měst. kostelů, synagog a muzeí půvabných měst. Festival oživuje historické památky a nabízí posluchačům…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Mezinárodní hudební festival 13 měst Concentus Moraviae se bude v roce 2009 konat počtrnácté. Tato jedinečná hudební událost Jihomoravského kraje a Vysočiny se tradičně koná pod záštitou ministra kultury ČR a hejtmanů obou krajů a svou patronací jej obohacují také starostové festivalových měst. kostelů, synagog a muzeí půvabných měst. Festival oživuje historické památky a nabízí posluchačům možnost poznat oba kraje prostřednictvím prvotřídních koncertů v inspirativním prostředí zámků, hradů, kostelů, synagog a muzeí půvabných měst.

Festivalové motto "Dámy mají přednost" je možno chápat doslova. Každý koncert začne reprezentativním dílem některé skladatelky 19. nebo 20. století.

Stejně jako dřívější hudební festivaly, zohledňuje i ten na rok 2009 plánovaný co nejčastěji moravského "genia loci". Moravská rodačka Vítězslava Kaprálová i její kolegové jako Heinrich, Ernst, Pavel Haas, Leoš Janáček, Gideon Klein, Erich W. Korngold a Gustav Mahler obohatí programy stejně jako Bedřich Smetana, Zdeněk Fibich, Antonín Dvořák, Ervín Schulhoff, Bohuslav Martinů a další čeští mistři.

Čekají nás mnohá zajímavá odhalení českých skladatelek, např. neprávem zapomenuté romantičky Josefiny Brdlíkové, Dvořákovy dcery Otilie Sukové, slavné zpěvačky Emmy Destinnové nebo tak výrazných osobností jakými jsou Iva Bittová, Sylvie Bodorová, Ivana Loudová, Jindra Nečasová, Jana Obrovská, Elena Petrová nebo Sláva Vorlová.

Vstupenky můžete zakoupit v síti TICKETPORTAL nebo na www.ticketportal.cz (pod jmény jednotlivých festivalových měst v sekci festivaly) nebo na tel. 222 246 283.

Předprodeje vstupenek jsou v BKC Brno, Běhounská 17,
tel. 542 210 863, dále v Kultu, Rybkova 1, Brno (www.kult.cz) a také v obvyklých předprodejích jednotlivých festivalových měst.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete