Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

CRAFTCON

31.10.2015 Ostrava

  Mladí příznivci Minecraftu, YouTube a komentovaného hraní počítačových her mají řadu příležitostí, kde se můžou potkat se svými hvězdami a s ostatními nadšenci online zábavy. Festival CraftCon, který společnost ZR Games pořádá několikrát do roka, je skvělou možností pro děti vstát od svých domácích počítačů a vypravit se na setkání s kamarády.  V letošním roce se CraftCon koná celkem…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

  Mladí příznivci Minecraftu, YouTube a komentovaného hraní počítačových her mají řadu příležitostí, kde se můžou potkat se svými hvězdami a s ostatními nadšenci online zábavy. Festival CraftCon, který společnost ZR Games pořádá několikrát do roka, je skvělou možností pro děti vstát od svých domácích počítačů a vypravit se na setkání s kamarády.  V letošním roce se CraftCon koná celkem čtyřikrát a zavítá i mimo území České republiky, na Slovensko.

Komunitní akce představují možnost prolomit hranici virtuálního světa a potkat se tváří v tvář s těmi, které člověk zná často jen pod počítačovou přezdívkou - nickem a přes obrazovku počítače. Sledování videí na YouTube, největším serveru s audiovizuálním obsahem, je populárním trávením volného času. Přední čeští youtubeři, tedy ti, kdo obsah vytvářejí a na internet umisťují, a let's playeři  (komentátoři počítačové hry a průvodci jejím hraním) přijedou na CraftCon předat své zkušenosti fanouškům, poradit jim nebo jen zapózovat na společné fotografii. Cenné rady, jak se z konzumenta stát producentem, pomáhají dětem v jejich rozvoji, motivují je, rozvíjejí jejich samostatné myšlení. Názor na počítačové hry a jejich vliv na děti není jednoznačný, ale festival CraftCon dokazuje, že jsou to jednoznačně i vlivy pozitivní, podporují komunikaci, strategické uvažování a jsou dobrým zdrojem cizího jazyka, který se mladý člověk učí přirozeně. Navíc dostává hráče od monitorů do reálného světa osobního setkání s ostatními hráči, umožňuje výměnu znalostí a navazování nových známostí a hledání skvělých kamarádů.

V roce 2015 budou pro CraftCon hostitelskými městy   Ostrava a Bratislava. Naplánována je živá show youtuberů, Let's playeři zprostředkují mladým návštěvníkům vlastní pohled na hraní her Minecraft a League of Legends, v oblíbené YouTube akademii mají možnost ukázat se začínající youtubeři a Let's Play Challenge jim umožní vyzvat na souboj kohokoliv z předních hostů. Těmi budou v Ostravě například hráč, hráč nebo hráč. PC herna nabídne herní módy v Counter-Strike, Global Offensive a dalších hrách. Bohatá tombola s cenami z Boostermania.cz, fotostánek s profesionálním fotografem, autogramiáda a závěrečná diskotéka Party Hrad jsou doplňkovým programem obsahově bohatého festivalu.

Seznam prodejních míst vstupenek, informace o místech a datech konání, přehled pozvaných hostů naleznete na http://www.craftcon.cz; vstupte do online světa, který baví desetitisíce dětí.

Mapa

Další akce v okolí

Čarodějnice na Slezskoostravském hr…

27.04.2024 - 27.04.2024
Slezskoostravský hrad

Oblíbené čarodějnice se po několikaleté pauze vrací na Slezskoostravský hrad.

Majáles Ostrava 2024

17.05.2024 - 17.05.2024
Slezskoostravský hrad

Už 28. ročník tradičního Majálesu Ostrava pořádaného studenty. Můžeš se těšit na úžasnou atmosféru, kterou si budeš…

Urban Challenge 2024 - Ostrava

27.09.2024 - 28.09.2024
Landek park

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

R4 Alexandra Dovgan 2023 - Ostrava

22.04.2024 - 22.04.2024
Kino Vesmír

Poprvé v České republice se představí právě v Ostravě se svým recitálem mladá šestnáctiletá pianistka Alexandra Dovgan.…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete