Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Další sezóna LiStOVáNí v Poličce je tu, ale pozor čeká vás doučování z fyziky

25.09.2016 Polička

Letní prázdniny jsou za námi a to znamená jediné! Na jeviště Divadelního klubu se vrací projekt Lukáše Hejlíka LiStOVáNí. A protože začala škola, oprášíme si fyziku. Proč se hroch udrží na vodní hladině? Jak liška prochází krizí středního věku? To vše a více ve fyzikálním LiStOVáNí, v němž zvířata luští záhady existence a fungování světa.Objev roku ceny Magnesia Litera 2010 Markéta Baňková…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Letní prázdniny jsou za námi a to znamená jediné! Na jeviště Divadelního klubu se vrací projekt Lukáše Hejlíka LiStOVáNí. A protože začala škola, oprášíme si fyziku. Proč se hroch udrží na vodní hladině? Jak liška prochází krizí středního věku? To vše a více ve fyzikálním LiStOVáNí, v němž zvířata luští záhady existence a fungování světa.

Objev roku ceny Magnesia Litera 2010 Markéta Baňková napsala bajky pro dospělé, ale jistě pobaví i žáky, kteří se fyzikou právě zabývají ve škole. Zvířata v bajkách luští záhady existence a fungování světa. Bajky pojednávají o lásce, zákonu setrvačnosti, manželství s alkoholikem, gravitaci, krizi středního věku, zakřiveném časoprostoru, plastických operacích, životě v nepořádku, touze po dokonalosti, kvantové neurčitosti, poezii a teorii strun. Zjistíme, proč se hroch udrží na vodní hladině i proč někteří samci nepohrdnou samičkou z igelitu. Jak lišky prochází krizí středního věku a kdo všechno chce být ideálem krásy, také proč nemá smysl bojovat proti nepořádku.

"Jestli máte špatné vzpomínky na fyziku, přijďte v neděli 25. září v 16 hodin do Divadelního klubu na LiStOVáNí touto originální knihou. Představení je určené především pro dospělé návštěvníky, ale studentům vstup povolen. Dokonce doporučen. Věříme, že zažijí příjemné doučování. Návštěvníci se také mohou těšit na prodej nově vydané knihy Markéty Baňkové Maličkost. Kniha získala ocenění Česká kniha 2016," za organizátory uvedla Klára Kašparová. Předprodej vstupenek se koná v knihovně. Účinkují Věra Hollá a Pavel Oubram (Gustav Hašek). 

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete