Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Den města Písek - náměstí Republiky v Praze

30.09.2013 Praha

Oslavy letošního 770. výročí první písemné zmínky jsou korunovány příležitostí představit město a jeho významné architektonické památky mezinárodnímu publiku festivalu architektury a urbanismu Architectureweek 2013. Písek je jedním ze třiceti českých, polských a slovenských měst, které představí své architektonické dědictví v rámci výstav, pořádaných v průběhu festivalu. Součástí prezentace je i…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
náměstí Republiky v Praze
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Oslavy letošního 770. výročí první písemné zmínky jsou korunovány příležitostí představit město a jeho významné architektonické památky mezinárodnímu publiku festivalu architektury a urbanismu Architectureweek 2013. Písek je jedním ze třiceti českých, polských a slovenských měst, které představí své architektonické dědictví v rámci výstav, pořádaných v průběhu festivalu. Součástí prezentace je i Den města Písku, který 30. září v prostoru náměstí Republiky v Praze představí Písek nejen jako město památek. Novou iniciativou festivalu je celorepublikový výtvarný projekt "Hravý architekt", do nějž se zapojili také děti písecké Základní školy Jana Husa.

Letošní ročník festivalu Architectureweek se koná pod záštitou Prezidenta České republiky od 23.09. do 20.10.2013 ve výstavních prostorách Jiřského kláštera na Pražském hradě. Festival zahrne ve svém bohatém programu historickou a moderní architekturu desítek zemí světa a obrazem ukáže všechny památky zapsané na seznam světového dědictví UNESCO. Mezi památkami vybraných třiceti českých, polských a slovenských měst bude Písek reprezentovat Kamenný most, architektonický symbol města. Prostřednictvím doprovodné obrazové prezentace však zazáří i další písecké klenoty.

Nejen písecké památky, ale i písecké děti však stanou v centru dění festivalu. Základní škola Jana Husa se zapojila do nového celorepublikového projektu Hravý architekt, který se snaží dětem hravou formou přiblížit historickou architekturu a památky. Nejlepší výtvarné práce dětí v tomto projektu budou vystaveny v rámci samostatné expozice v Jiřském klášteře, kam se také děti ze zúčastněných škol v rámci projektu podívají.

Speciální pozvánku do Písku chystáme ve spolupráci s partnerem města pro festival Architectureweek, hotelem Biograf. 30. září od 10 hod do 18 hod proběhne na náměstí Republiky v Praze kulturní a gastronomický program Dne Písku, který představí Pražanům a návštěvníkům Prahy Písek nejen jako město památek, ale i jako město kultury, sportu a odpočinkové dovolené.

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Workshop kreativního lhaní a zamilo…

01.08.2024 - 01.08.2024
Pragovka Gallery,…

Pragovka Gallery vás 1. srpna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální výstavě Daniela Nováčka REKONSTRUKCE Č.…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete