Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Den otevřených dveří sklárny Květná

21.07.2018 Květná

Sklárny Květná opět připravily Den otevřených dveří, a to na sobotu 21. července. Od osmi hodin budou moci zájemci navštívit sklářskou huť i další provozy jedné z nejdéle fungujících skláren na našem území. K vidění bude jak ruční práce mistrů sklářů, tak i dalších odborníků, například rytců, dekoratérů, a celý proces výroby nápojového i dekoračního skla. Zájemci si budou moci vyzkoušet profesi…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Sklárny Květná opět připravily Den otevřených dveří, a to na sobotu 21. července. Od osmi hodin budou moci zájemci navštívit sklářskou huť i další provozy jedné z nejdéle fungujících skláren na našem území. K vidění bude jak ruční práce mistrů sklářů, tak i dalších odborníků, například rytců, dekoratérů, a celý proces výroby nápojového i dekoračního skla. Zájemci si budou moci vyzkoušet profesi skláře nebo třeba ozdobit si výrobek barvami.

jedna z nejdéle fungujících skláren na našem území leží v katastru obce Strání (Zlínský kraj) a byla založena v roce 1794. Již 224 let tak vyrábí skleněné výrobky, jako třeba sklenice či džbány a mísy, pomocí Dnů otevřených dveří se snaží přiblížit tradiční sklářství široké veřejnosti a zkouší tak přilákat zájemce o toto náročné, ale krásné řemeslo. Pro návštěvníky je připraven bohatý doprovodný program, který nabídne například jízdu na segway, ohnivou show, jízdu na koních a další zábavné atrakce i občerstvení pro děti i dospělé. Pokud bude počasí příznivé, mezi osmou a devátou ráno se návštěvníci mohou těšit také na start horkovzdušného balonu přímo z areálu sklárny. Vstup na akci je zdarma a není potřeba se objednávat předem. Akce končí ve 13 hodin.

Mapa

Další akce v okolí

Svitavský vandr 2024 - Svitavy

22.06.2024 - 22.06.2024
Chata Rosnička

Přidejte se ke konání prvního ročníku turistické akce Svitavský vandr!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete