Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Den Země v Sonnentoru 2024 - Čejkovice

20.04.2024 Čejkovice

Pojďme společně oslavit náš domov, to dechberoucí místo ve vesmíru, kde můžeme žít. Naše Země je úchvatná a my lidé bychom se k ní měli chovat s láskou a respektem. Že nevíte, jak a kde začít? Přijďte k nám na Den Země, pár tipů tady dostane každý.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Úkolová exkurzní trasa
 
Na naší exkurzní trase se dozvíte vše o našem udržitelném podnikání. Kromě informací o Sonnentoru se zde budou nacházet také speciální stanoviště, u kterých si (nejen) děti mohou splnit jednoduché úkoly zaměřené na ekologii. Cílem je ukázat, že i malé krůčky jsou důležité.
 
VIDA! Science centrum
 
Co jsou to ty alternativní zdroje energie a jak fungují? Tohle brněnské populárně vědecké centrum vám dokáže v hlavě rozsvítit všechny pomyslné žárovky.
 
Upcyclingová dílna pro všechny
 
I v naší výrobě vzniká odpad. A odpad, to je velké ekologické téma. Co s ním? A tak nás napadlo vytvořit místo pro kreativní duše a milovníky umění a zábavy, kde se meze nekladou. Vytvořte originální sochu, užité umění nebo jen dárek pro někoho, koho máte rádi.
 
Přednášky a prezentace udržitelných řešení
 
Jak se chovat udržitelně v běžném životě? Není to jen o třídění odpadu, můžeme se na své denní činnosti dívat z různých pohledů a přijmout zajímavá systémová řešení.
 
Do SONNENTORU na Den země přijedou odborníci z různých oblastí, kteří pro vás budou po celou akci k dispozici na svých "stáncích". Můžete se zeptat na praktické rady, navázat kontakty nebo hned domluvit spolupráci.
Na koho se můžete těšit?
 
Thermosolar hive
Hlinatura
E.ON: udržitelná řešení pro domácnosti (FVE, tepelná čerpadla)
 
Thermosolar hive
Termosolární úl je český vynález, který prorazil do světa. Jedná se o včelí úl a léčebné zařízení v jednom. Hubí roztoče Varroa destructor pomocí sluneční energie bez nutnosti používání chemických léčiv.
 
Hlinatura
Hlinatura nabízí kompletní služby v oblasti výstavby nebo rekonstrukce domu z přírodních materiálů, především z hlíny. Podílí se na důkladné přípravě, navrhování či projekci takového domu a samozřejmě ho mohou postavit včetně dodávky všech přírodních materiálů. Pracují přitom s energií prostoru a jemnými detaily díla tak, aby vznikl harmonický výsledek, v němž se vám bude co nejpříjemněji přebývat.
 
E.ON - fotovoltaika a tepelná čerpadla pro domácnosti
Z naší spřátelené společnosti přijedou odborníci na řešení pro domácnosti. Po celý den budou k dispozici pro všechny dotazy týkající se fotovoltaiky, tepelných čerpadel a dotací na tato řešení.
 
Food truck Neon
Americký foodtruck s kvalitním a chutným jídlem, které vás rozzáří.
 
Zážitkové exkurze do výroby
I tento den se budete moci podívat na naši zážitkovou exkurzi. Ale pozor! Aby se dostalo na všechny, budou exkurze tento den samo průchozí (bez průvodce) a informace o naší výrobě se dozvíte z textů umístěných na panelech přímo na exkurzní trase.
 
Vstup na exkurzní trasu bude možný kdykoliv od 9 do 17 hodin a je třeba si koupit nečasovanou vstupenku buď na místě (kapacita není omezena) nebo předem na našich stránkách.
 
Blešák
A to nejlepší na konec – dejme věcem druhou šanci. Svět je zaplaven vyhozenými, ale stále funkčními věcmi, které ještě mohou dělat radost, a proto po celý den bude v prostoru SONNENTORU probíhat bleší trh. Chcete přijet? Za místo se neplatí, ale prostor je omezený, proto je potřeba rezervovat si místo níže.

Mapa

Další akce v okolí

Jarní otevírání sklepů 2024 - Šardi…

18.05.2024 - 18.05.2024
sklepy v obci

Čvrtý ročník vinařské akce, která navazuje na tradiční letní otevřené sklepy a umožní návštěvu nejen těm milovníkům…

Noční otevřené sklepy 2024 - Šardice

05.07.2024 - 05.07.2024
sklepy v obci

Srdečně Vás zveme 5. července 2024 na noční otevřené sklepy do Šardic, a to od 17:00 do 24:00 hod. Třetí ročník.

Šardické sklepy dokořán 2024 - Šard…

03.08.2024 - 03.08.2024
Šardice

Již XV ročník vinařské akce. Navštivte kouzelnou krajinu Moravského Toskánska, které potěší nejen oko, ale i Váš čich a…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete