Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Dny evropského dědictví v Opavě

09.09.2017 Opava

Dny evropského dědictví odstartují novou hruOpava se již patnáctým rokem připojuje do programu Dnů evropského dědictví. Pro zájemce budou v sobotu 9. září ve stanovených časech připraveny komentované prohlídky například kostela sv. Vojtěcha, kaple sv. Kříže, kostela sv. Hedviky, Památníku Petra Bezruče či exkluzivní prohlídka rekonstruovaného Müllerova domu."Nebudou chybět také tematické vycházky…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Dny evropského dědictví odstartují novou hru

Opava se již patnáctým rokem připojuje do programu Dnů evropského dědictví. Pro zájemce budou v sobotu 9. září ve stanovených časech připraveny komentované prohlídky například kostela sv. Vojtěcha, kaple sv. Kříže, kostela sv. Hedviky, Památníku Petra Bezruče či exkluzivní prohlídka rekonstruovaného Müllerova domu.

"Nebudou chybět také tematické vycházky městskými parky, za historií muzejních budov či po stopách zaniklého hřbitova na Rybím trhu. Pro děti ve věku od 9 do 15 let budou připraveny speciální prohlídky historické výstavní budovy Slezského zemského muzea nebo animační program Poznej opavské promenády u Obecního domu," uvedla k akci vedoucí turistického informačního centra Eva Týlová a dodala: "Pro širokou veřejnost pak bude přístupné pokračování velmi úspěšné outdoorové výstavy Opavská NEJ II., stejně jako Alžbětina zahrada, kde mohou nejen rodiny s dětmi prožít pohodový den s dílničkami, hřištěm i občerstvením."

Spolek Za Opavu mimo jiné zve také na slavnostní otevření sdílené knihovny a semínkovny v přízemí Matičního domu a odpolední soubor přednášek zaměřených především na téma ochrany památek a životního prostředí.

Novinkou letošního roku je slavnostní spuštění hry - questingu "Křížem krážem staletími". Jedná se hru ve stylu hledačky – šipkované. "Zájemci se vydají na cestu historickým centrem města Opavy s pracovním listem, budou hledat indicie a luštit tajenku. Trasa je popsaná podle orientačních bodů. Na jednotlivých místech budou účastníci hry plnit také zábavné úkoly, a až vyluští tajenku, najdou poklad. Hra není omezena věkem," přiblížila detaily Eva Týlová. Slavnostní otevření questingové trasy proběhne v sobotu 9. září v 9:30 hodin na Horním náměstí. Pracovní listy pak budou celoročně dostupné v Turistickém informačním centru, Slezském zemském muzeu i na webu města Opavy.

Počet účastníků většiny komentovaných prohlídek je limitován. Turistické informační centrum Opava proto bude od pondělka 4. září vydávat zdarma časové vstupenky na vybrané prohlídky. Podrobný program je k dispozici v Turistickém informačním centru Opava a na webových stránkách města.

Program si můžete stáhnout i zde

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Dol…

22.06.2024 - 22.06.2024
Dolní Benešov

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Dolním Benešově.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete