Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Dny pohádek a moci běsů na hradě Svojanov

07.06.2019 - 09.06.2019 Hrad Svojanov

Nová a netradiční akce představí prostory hradu Svojanov obydlené pohádkovými a strašidelnými bytostmi. S postavami z pohádek se potkáte takřka na každém kroku. A pokud chcete zažít trochu strachu a napětí, navštivte hrad ve večerních hodinách!

Adresa a kontaktní informace

Hrad Svojanov ve spolupráci s letohradským spolkem Honorata připravil na letošní sezonu pro výletníky zpestření. Dny pohádek a noci běsů se odehrají 7. až 9. června. 

Pro rodiny s malými dětmi jsou nachystané speciální prohlídky hradu s pohádkovými postavami, a to na sobotu a neděli od 9.30 do 16 hodin. "V různých částech památky, uvnitř i venku, se odehrají scény ze známých českých pohádek. Návštěvníci tak potkají princezny, krále, Jiříka a Zlatovlásku, čerta s Káčou a mnohé další," informoval kastelán hradu Miloš Dempír. Setkání s pohádkovými postavami budou interaktivní, to znamená, že účastníci prohlídek by měli počítat s tím, že budou vtažení do děje. 

Na páteční a sobotní večer se mohou těšit ti, kteří mají pro strach uděláno. Hradem se budou totiž prohánět strašidelné stvůry. "V 19 hodin se na stezku odvahy vydají první odvážlivci. Kde na ně budou čekat skřeti, čerti, zombie, upíři a další strachnahánějící postavy, prozrazovat nebudeme," uvedl Petr Kubíček z letohradského spolku Honorata. Jedno je jisté. Tyto bytosti rozhodně nenechají návštěvníky nočního hradu bez povšimnutí. Pro všechny tedy máme důležitou informaci. Noci běsů nejsou vhodné pro malé děti. Je na zvážení dospělých, jestli je na strašidelný výlet vezmou s sebou. V prostorách hradu doprovodí návštěvníky průvodci, venkovní dobrodružství už bude pouze na výletnících.   

Na denní pohádkové i večerní strašidelné prohlídky není nutné se předem objednávat. "Prohlídky budou vycházet v poměrně krátkých intervalech. Kdo bude mít ale zájem, může si prohlídku objednat," upřesnil Miloš Dempír. Procházky s pohádkami budou vycházet v půlhodinových intervalech s tím, že poslední začne v 16 hodin. Výpravy za nočními příšerami jsou naplánované po patnácti minutách. Pokud se na hrad chystají větší skupiny návštěvníků a chtějí mít jistotu, že půjdou ve stejné prohlídce, pak by si ji měli předem domluvit. Bližší informace zájemci získají na info@svojanov.cz nebo na telefonním čísle 461 744 124.    

Mapa

Další akce v okolí

Svitavský vandr 2024 - Svitavy

22.06.2024 - 22.06.2024
Chata Rosnička

Přidejte se ke konání prvního ročníku turistické akce Svitavský vandr!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete