Do Bruxxu na grilované ryby, mořské plody i Passardovo vejce 2024 - Praha
28.08.2024 - 30.08.2024 Vinohrady
Horkým letním dnům sluší lehká a svěží jídla, která zasytí, ale tolik nezatíží. A mezi ně rozhodně patří ryby či mořské plody v kombinaci se zeleninovým salátem. Láká vás tahle kombinace? Pak se vydejte do Bruxxu, kde si ke konci srpna můžete pochutnat na obřích krevetách, pražmě královské či mořském vlkovi a k tomu si vybrat z několika originálních zeleninových salátů.
Adresa a kontaktní informace
Fotogalerie k článku
Češi jí ryby poměrně málo. S 6 kg na osobu za rok zaostáváme daleko za evropským průměrem, tedy 11 kg na hlavu za rok. Vzhledem k tomu, že konzumace ryb je pro naše zdraví velmi prospěšná, by se to mělo změnit. Kaprem z bahnitého rybníka skóre ale určitě nevylepšíme. Nejpřínosnějšími rybami jsou ty mořské, které obsahují potřebné omega-3 mastné kyseliny. To jsou ty nejzdravější tuky, které jsou skvělým bojovníkem proti zánětům, nemocem srdce a cév a různým nádorovým onemocněním. Ze sladkovodních ryb je zdrojem omega-3 mastných kyselin jen pstruh duhový.
Na mořských rybách, konkrétně mořanu zlatém neboli pražmě královské nebo mořském vlkovi, a plodech moře v podobě chobotnice, tygřích krevet nebo kalamár si můžete zajít pochutnat do belgické brasserie Bruxx, kde od 28. do 30. srpna běží akce Dary moře a letní saláty. "K létu ryby a saláty patří. Tím, že pracujeme se sezónními surovinami, je vše dokonale fresh. V našich salátech tak najdete ředkvičky, cuketu, květák, ale i letní lanýže i méně známé druhy rajčat," popisuje šéfkuchař Oldřich Matoušek.
Salátům vévodí sezónní zelenina i kulinářské speciality
Saláty ala smíchaná zelenina s dresinkem nebo zálivkou v Bruxxu nečekejte. Zdejší zeleninové saláty odráží současné kulinářské trendy a k rybám a mořským plodům, které budou upraveny na suchém grilu, si můžete vybrat ze čtyř druhů:
Ballotina neboli roláda z opečeného salátu s vlašskými ořechy, lesními houbami, cizrnou a tomatovým vinaigrette, salát ze sladké řepy Chioggio s bílými fazolemi, česnekovým krémem a sušenou francouzskou šunkou jambon de Bayonne, ogrilované cukety s dýní, letními lanýži, green zebra tomaty s citrónovou chutí s parmazánem a mléčným chlebem a ředkvičkový salát s květákem, omáčkou Jerk, hash brown ze strouhaných brambor s kaviárem a originálně upraveným vejcem ala francouzský michelinský kuchař Alain Passard. Všechny saláty doplní doplní domácí chléb s kuřecím máslem.
Zakončete léto stylově a zdravě.
Líbí se vám tento článek a rádi byste, aby se v rubrice Kalendář akcí zobrazoval mezi prvními?
Pošlete SMS zprávu ve tvaru ATLASCESKA 135869 na telefonní číslo 9033350 a článek tak nikdo nepřehlédne!
Cena SMS zprávy je 50 Kč včetně DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Reklamace plateb na reklamace@airtoy.cz nebo lince 602 777 555, 9 - 17 hodin, Po-Pá, www.platmobilem.cz. Kontakt na provozovatele: redakce@atlasceska.cz
Další akce v okolí
Brambory na Pankráci 2024 - Praha
16.09.2024 - 22.09.2024
Praha 4
Jak chutnají vdolky z brambor, a navíc naslano? Odpověď zjistíte v podniku Brambory na Pankráci. Někdo má rád vdolky,…
Výčep pod komínem 2024 - Praha
19.09.2024 - 19.09.2024
vstup do areálu je z…
Pivovar Staropramen slaví výročí 155 let od svého založení tradiční akcí Výčep pod komínem, která proběhne ve čtvrtek…
Vinobraní na Grébovce 2024 - Praha
21.09.2024 - 21.09.2024
Praha
Největší pražské vinobraní v dechberoucích parku Grébovka! Vybraná vína, lahodný burčák, delikatesy z celého světa,…
Hostivařská 15 2024 - Praha
22.09.2024 - 22.09.2024
Praha
Hostivařská 15 se letos bude konat již po šesté, odstartuje již 22. září z areálu pivovaru Hostivar 2 v Praze.…