Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Exkluzivný ples - Noblesní pražský sál Boccaccio - Praha

12.01.2019 Praha

Nahlédnete do světa speciálních tanečních soutěží, z nichž se kdysi zrodila populární televizní show StarDance. Na exkluzivním plese se necháte okouzlit vlasovou stylistkou, honosným rautem či efektními triky kouzelníka. A v každém případě dobrovolně podlehnete fascinující atmosféře barokního sálu Boccaccio. Taková lákadla nabízí 2. ročník DanceTime Gala Cupu, který se uskuteční v sobotu 12. ledna 2019 v pražském Grand Hotelu Bohemia v Praze 1.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Grand Hotel Bohemia (Králodvorská 652/4, Praha 1)
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Taneční ples bude exkluzivní především svým programem a péčí o hosty. O jejich chuťové buňky se postará špičkový hotelový servis, o jejich uši vynikající kapela Adela & Denny Band a o jejich vlasy nizozemská stylistka Malou Keiten. Kdo chce zažít levitaci na vlastní kůži, měl by se držet co nejblíže kouzelníka Štěpána "Šamana" Šmída, který předvede mimo jiné právě svůj největší šlágr a vybrané dobrovolníky naučí létat.

"Z programu bych ještě vypíchnul unikátní výuku v podání prezidenta Svazu učitelů tance a velkého propagátora tance v českém prostředí Jiřího Plamínka. Díky němu si z plesu odnesete nejen spoustu krásných zážitků, ale také několik efektních tanečních figur," doplňuje Vítězslav Rázek, vedoucí tanečního klubu TK DanceTime z pražského Proseka, který celou akci organizuje.

Jiří Plamínek však nebude jediný, kdo zpestří ples výukou. Něco podobného chystá i Lída Jánská v rámci ukázek argentinského tanga.

Exkluzivnímu plesu bude předcházet tzv. PRO-AM soutěž, v níž se taneční pár skládá z profesionálního a amatérského tanečníka. Tyto soutěže jsou v Česku i ve světě čím dál tím populárnější, a to především kvůli značce StarDance, která se z nich vyvinula. Loňský ročník DanceTime Gala Cupu přilákal přes 60 párů z Česka, Slovenska, Polska, Ruska i USA.

"Letošní ročník bude unikátní v tom, že se nám podařilo soutěž zaregistrovat pod značku WDC, což je jedna ze dvou světových tanečních organizací. S trochou nadsázky se tak dá říct, že si v Boccacciu zatancujeme jakýsi světový pohár. Účastníci se dále mohou těšit na několik novinek, z nichž bych vyzdvihl jako perličku novou kategorii Amatéři muži. Zatímco v minulosti roli profesionála v rámci PRO-AM soutěží zastávali výhradně muži a roli amatéra ženy, nyní zažíváme jakousi emancipaci a objevují se i mužští amatéři s ženskými profesionálkami. Tomuto jevu chceme vyjít vstříc a těšíme se na premiéru této disciplíny," prozradil Vítězslav Rázek.

Soutěž PRO-AM DanceTime Gala Cup nabídne ještě řadu dalších průkopnických či netradičních počinů, například souboj týmů, který vyvrcholí v rámci galavečera, a nové kategorie salsa, American Style či showdance. Nečekaným a na podobných akcích poměrně nevšedním lákadlem pro profesionální tanečníky bude Prize Money v celkové výši 30 000 korun pro 3 nejúspěšnější a nejaktivnější profíky.

Hlavními sponzory a partnery akce jsou Hlavní město Praha a Amelie Petrillo, výrobce a půjčovna tanečních a společenských šatů, a společnosti Bohemia Sekt, Pražská čokoláda a Preciosa.

Podzemní taneční sál Boccaccio návštěvníka hned na první pohled ohromí svou architekturou – je doslova uměleckým dílem z umělého mramoru, zlata! Zároveň se však může pochlubit pozoruhodnou historií. Za První republiky se tu scházela pražská smetánka v čele s rodinou Masarykových a za komunistů byl prostor často využíván jako filmová kulisa ilustrující "kapitalistické doupě neřesti". Když však komunistická strana převzala hotel pro své účely, pořádaly se zde také oslavné party pro stranické funkcionáře a zahraniční návštěvy. Že šlo o velmi divoké večírky, to se potvrdilo při rekonstrukci sálu v roce 1993, kdy se ve stropě nalezly i kulky z pistole...

Taneční klub TK DanceTime vznikl v roce 2017 jako sportovní odnož Školy tance pro všechny, která se specializuje především na standardní a latinskoamerické tance. Kurzy, semináře a lekce probíhají pravidelně v tělocvičně Gymnázia Českolipská v Praze 9. Kromě Vítězslava Rázka a Kristýny Mückové v týmu lektorů působí i Tomáš Marek, finalista mistrovství republiky v latinskoamerických tancích, a bratr Martiny Markové, účastnice předposlední řady StarDance.

Další akce v okolí

Dílna všímavosti: Ruka mine bok, sl…

25.04.2024 - 25.04.2024
Meditační zahrada HAMU

PREMIÉRA V Meditační zahradě HAMU S sebou: mobil a sluchátka

Herní hudba v Rudolfinu: GAMES s Fi…

27.04.2024 - 27.04.2024
Dvořákova síň

Čtvrté pokračování koncertu herní hudby GAMES (27. 4.) přinese jak hudbu z hitů českého videoherního průmyslu Mafia a…

Grill Piknik Zbraslav

27.04.2024 - 27.04.2024
U Malé řeky

Návštěvníci jsou zváni na zahájení grilovací sezóny na Zbraslavi, kde budou moci ochutnat jak klasické pokrmy, tak…

Přivítejte na Pražském hradě máj sk…

01.05.2024 - 01.05.2024
Svatováclavská vinice v…

První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 24. duben

Dnes má svátek Jiří

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete