Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Amfolkfest "Malý festival na konci světa"

26.07.2019 - 27.07.2019 Francova Lhota

Vsetín - 24. ročník tradičního festivalu Amfolkfest se v malé osadě Pulčín na Hornolidečsku uskuteční v sobotu 27. července. Akce s přídomkem „malý festival na konci světa“ přivítá české i slovenské hudebníky napříč žánry jakou jsou folk, country, bluegrass a místy se přiblíží až k rockovým melodiím. Hlavní hvězdou festivalu bude legendární kapela Žalman a spol.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zahrada
Oblast
Střední Morava
Kraj
Zlínský kraj
Okres
Vsetín
Obec
Francova Lhota

HLAVNÍ HVĚZDOU PULČÍNSKÉHO AMFOLKFESTU BUDE ŽALMAN A SPOL

V nabitém programu si každý milovník hudby, a to nejen folkové, najde své oblíbené interprety i melodie. V prostorách místního Informačního centra a v přilehlé zahradě tepe srdce festivalu, na němž letos vystoupí devět kapel. Ze Slovácka přijede folkrockové seskupení Huménečko, z Ostravy zavítá kapela Lesanten (dříve známá pod názvem Doudaband), dále vystoupí skupina Dřevo a struny. Vsetín bude mít letos silné zastoupení v podobě kapel Veselá bída a Žamboši, kteří jsou držiteli několika sošek Andělů. Každý rok si ze Slovenska najde cestu zakládající skupina Jasoň a letos se představí i další slovenský zástupce Robo Hulej se spolkem Spod Budína.

Hlavní pořadatelka Eva Endy Rohlenová doplňuje: "Jako hlavní host vystoupí kapela Žalman a spol. působící na české hudební scéně již od roku 1982. Na závěr čeká všechny návštěvníky oblíbený country bál v podání kapely z Českého Těšína Country Bazar".

 

Jednotné vstupné činí 200,- Kč a první tóny se Pulčínem začnou linout přesně v pravé poledne. Návštěvníci však mohou přijet již v pátek, v 18 hodin začíná tradiční večerní session v areálu Informačního centra.

 

Výběr kapel hraje klíčovou roli pro každý festival, avšak jedinečnost Amfolkfestu se pojí i s nádhernou krajinou Pulčínských skal a přátelskou až rodinou atmosférou. Kromě dobré muziky slouží festival i jako místo pro každoroční setkání stálých návštěvníků, pořadatelů a přátel, kteří jsou s tímto místem určitým způsobem spojeni.

www.amfolkfest.cz

Festivalové dění, které počet obyvatel z původních cca 90 lidí mnohdy zčtyřnásobí, vypadá jako velká zahradní party. Děti se také nenudí, zajímavý program pro ně zajišťuje Rodinné a mateřské centrum Sluníčko. Stanování je opět možné na tábořišti u skal, v areálu restaurace Stodola, nebo blíže k centru dění na louce u restaurace U Williho. V blízkosti této restaurace je zajištěno i placené parkování pro festivalové návštěvníky.

 

Původní název festivalu je vlastně zkratkou slov amatérský folkový festival. Někteří muzikanti se možná za profesionály nepovažují, avšak o to více jsou jejich výkony oceňovány potleskem návštěvníků.

Mapa

Další akce v okolí

Bezpečně v online světě – Lanterna …

05.05.2024 - 07.05.2024
Spa hotel Lanterna

Jak našlapovat v online světě bezpečně? Jak mít soukromí na sítích i jinde pod kontrolou? Nejen na tyto otázky vám…

Hypnotizér ve Vsetíně | květen 2024…

07.05.2024 - 07.05.2024
Mostecká 362, 755 01…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Val…

01.06.2024 - 01.06.2024
Náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy ve Valašském Meziříčí.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Val…

14.06.2024 - 14.06.2024
Náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy ve Valašském Meziříčí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete