Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Festival Ibérica: Carlos Pinana-David Pérez-Michal Cába

13.08.2013 Boskovice

Desáté pokračování festivalu španělské kultury Ibérica 2013 představí mezi 13. a 17. srpnem své umělce na koncertech v Praze, Brně, Boskovicích a Letovicích. Oslava desátého výročí festivalu proběhne za přítomnosti opravdových flamenkových legend - dlouholetého klíčového spoluhráče Paca de Lucíi, flétnisty a saxofonisty Jorge Parda, a kytarového virtuóza par excellence Gerarda Núneze ve…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Desáté pokračování festivalu španělské kultury Ibérica 2013 představí mezi 13. a 17. srpnem své umělce na koncertech v Praze, Brně, Boskovicích a Letovicích. Oslava desátého výročí festivalu proběhne za přítomnosti opravdových flamenkových legend - dlouholetého klíčového spoluhráče Paca de Lucíi, flétnisty a saxofonisty Jorge Parda, a kytarového virtuóza par excellence Gerarda Núneze ve společnosti fenomenální tanečnice Carmen Cortés.

"O slavnostní zahájení Ibériky 2013 se postará 13. srpna v Boskovicích brilantní flamenkový kytarista nejmladší generace Carlos Pinana ve společnosti tanečníka Davida Péreze a perkusisty Michala Cáby," přibližuje programovou nabídku Vít. Pinana i Pérez budou navíc lektory vícedenních workshopů. "Dílny jsou součástí festivalu už od počátku a těší se velkému zájmu frekventantů," říká hlavní koordinátorka dílen Martina Himerová. "Dlouhodobě nejpopulárnější jsou taneční workshopy pod vedením zahraničních i tuzemských lektorů. Přítomnost významného sevillského flamenkového tanečníka a pedagoga Davida Péreze je nesporným lákadlem pro flamenkově taneční nadšence, ovšem ani milovníci flamenkové kytary, perkusí nebo salsy a argentinského tanga letos v Boskovicích nepřijdou zkrátka. Novinkou a atraktivním bonusem pro návštěvníky jubilejní desáté Ibériky i frekventanty nejen kytarových dílen bude letos masterclass hlavních hvězd letošního festivalu, Gerarda Núneze a Carmen Cortés."

Bohatý doprovodný program okoření festivalové dění projekcemi španělské a iberoamerické kinematografie, výstavou španělské výtvarnice Carmen Cólogan, ochutnávkami španělských vín a delikates nebo večerními fiestami. Milovníky módy čeká flamenkový bazar v Zámeckém skleníku, zájemce o zdokonalení se ve španělštině zase intenzívní kurz španělštiny pod vedením rodilých mluvčích, organizovaný španělskou kulturní asociací SPAINART. Více informací na www.iberica.cz.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete