Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Festival Na Pomezí - Dolní Lomná

07.07.2012 Dolní Lomná

Nenechte si ujít tradiční mezinárodní folk-country festival s účastí mnoha hvězd tohoto hudebního žánru.Dne 7.7.2012 znovu ožije areál Matice slezské v Dolní Lomné jubilejním, již 20. ročníkem Festivalu na pomezí, který se letos uskuteční pod záštitou náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Svatomíra Recmana. Program začíná v sobotu v 15 hodin vystoupením naší rázovité gorolgrassové kapely…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít tradiční mezinárodní folk-country festival s účastí mnoha hvězd tohoto hudebního žánru.

Dne 7.7.2012 znovu ožije areál Matice slezské v Dolní Lomné jubilejním, již 20. ročníkem Festivalu na pomezí, který se letos uskuteční pod záštitou náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Svatomíra Recmana.

Program začíná v sobotu v 15 hodin vystoupením naší rázovité gorolgrassové kapely BLAF, kterou si absolutně nemůžeme splést s nějakou jinou – podobná totiž neexistuje.. Následuje kapela BG Styl – působivá kombinace bluegrassové hudby a gospelového zpívání, která tuto formaci zařazuje mezi absolutní špičku v této hudební oblasti u nás, WELCOME DRINK - skvělý multižánrový kvartet, vítěz Moravskoslezské porty 2012, DĚSNĚ FAJN – pokleslá zábava vysoké úrovně v provedení bez diskuze nejhorší české folkové skupiny. Velmi zajímavý bude nový hudební projekt dvou výrazných osobností naší folkové scény – HONZA VANČURA, PAVLÍNA JÍŠOVÁ a přátelé. Program pokračuje vystoupením nejpopulárnější polské kapely CARRANTUOHILL, hrající celtic music, pravidelně hostující v Irsku, Skotsku či USA, kapela ŽALMAN a spol. – folková legenda se zbrusu novou kapelou, FUNNY FELOWS – originální provedení zámořské, jakož i tuzemské "old time music" - tato slovenská kapela patří v tomto žánru k naprosto nejdokonalejším. Festival dále navštíví skvělá skupina z Polska – ZGREDYBILLIES - úspěšný představitel hudebního stylu "rockabilly", tedy jednoho z nejstarších stylů rokenrolové hudby, který se stal vítězem finálového koncertu soutěžní přehlídky Moravský vrabec 2012. Program uzavře kapela BRIDGE s nejznámějšími hity americké a country hudby, k velkým přednostem této kapely patří dvojice výrazných zpěvaček – kytaristek. Tato kapela bude pokračovat na večerním countrybále. Program bude provázet skupina irského tance GALTISH. Pro návštěvníky budou tradičně připraveny pochoutky domácí kuchyně, doplněné dobrým pivem a jinými nápoji.

Kde: Areál Matice Slezské v Dolní Lomné

Kdy: V sobotu 7.7.2012 od 15 hodin

Seznam účinkujících skupin:

Žalman a spol. populární písničkář s novou sestavou

Carrantuohill (PL) nejpopulárnější polská skupina hrající "celtic music"

Funny Fellows (SK) originální provedení old time music

Blaf naprosto originální "gorol-grass"

BG Styl bluegrass ( a nejen on..)

Honza Vančura & Pavlína Jíšová zajímavý projekt dvou osobností

Děsně fajn bez diskuse nejhorší česká folková skupina

Welcome Drink vokální kvartet, jeden z objevů letošní sezony

Bridge country music v ryzí podobě

Zgredybillies (PL) objev polské country scény -rockabilly music

Taneční skupina: irské tance v provedení formace Galtish

Těšíme se na vás!


Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete