Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hudební festival Votvírák v Milovicích

14.06.2019 - 16.06.2019 Milovice

Hudební festival s neobvyklým názvem Votvírák se již během své krátké existence stačil zařadit mezi nejvyhledávanější události hudebního léta v českých zemích. Obecně jej lze charakterizovat jako největší český multižánrový festival, zaměřený převážně na rockovou, popovou a hip-hopovou hudbu v provedení českých a slovenských skupin i jednotlivců.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Milovice
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Nymburk
Obec
Milovice

Hudební festival s neobvyklým názvem Votvírák se již během své krátké existence stačil zařadit mezi nejvyhledávanější události hudebního léta v českých zemích. Obecně jej lze charakterizovat jako největší český multižánrový festival, zaměřený převážně na rockovou, popovou a hip-hopovou hudbu v provedení českých a slovenských skupin i jednotlivců.

Otevření festivalové sezóny

Dostupná vzdálenost místa konání (Milovice) od Prahy (přibližně 25 kilometrů) sem každoročně v červnu přiláká tisíce hudebních posluchačů převážně z řad mladších třiceti let. Festival nabízí vystoupení interpretů z rozličných žánrů a kultur, kteří si to v rozlehlém prostoru rozdávají o přízeň diváků. Na festivalu se v minulosti vystřídalo velké množství populárních skupin i jednotlivců, kteří sem po těchto zkušenostech s chutí přijíždějí i na další ročníky.

Namátkou připomeňme alespoň vystoupení Monkey Bussines, Citronu, Arakainu, Chinaski, Clou, Visacího zámku, Vltavy, Civilní Obrany či Punkfloidů. Máte-li rádi různorodou českou a moravskou hudební produkci, nenechte si ujít příští ročník tohoto oblíbeného festivalu, který fakticky zahajuje celou letní festivalovou sezonu.

Festival Votvírák - rok 2019

Největší český festival Votvírák otevře festivalovou sezónu s řadou novinek a nabídne zábavu ve všech směrech

Největší český festival Votvírák, který již tradičně otvírá festivalové léto, startuje do roku 2019 a svého 13. ročníku s novou energií a řadou novinek. Festival v areálu milovického letiště loni potěšil kolem 65 tisíc fanoušků hudby a všestranné zábavy. Votvírák je unikátní svoji polohou v areálu letiště v Milovicích a pojme bez problémů až 100 tisíc návštěvníků. Velkou popularitu festivalu získalo právě zejména jeho zaměření na široké spektrum publika s důrazem na mladou generaci a rozlehlý areál jen pár kilometrů na dohled od Prahy. "Vezmi partu a přijeďte se pobavit!” Tak by se dalo shrnout základní krédo festivalu, které chtějí pořadatelé v budoucnu více rozvíjet a naplňovat.

Dramaturgická koncepce Votvíráku je tradičně zaměřena výhradně na českou a slovenskou scénu ve třech hlavních pilířích: rock/hard & heavy, kvalitní mainstreamový pop a v poslední době také hip hop a taneční scéna. Tanečním žánrům se začíná v Milovicích čím dál více dařit a v posledních letech zaznamenaly na festivalu značný divácký zájem. Na letošním Votvíráku zahraje před vůbec největším diváckým kotlem v letošním roce nová koncertní sestava Chinaski a zahájí tak oficiální festivalovou sezónu. Když zde Chinaski vystoupili před dvěma lety, tak s kapelou zpívalo několik desítek tisíc lidí. S novým zpěvákem pak například rozpumpují kotel Pipes & Pints, kteří se po přestávce vrací na koncertní pódia. Propracovaná show je poznávacím znamením legendárních Tata Bojs, s Malotraktorem na palubě a s náloží dalších skvělých písní přistane na milovickém letišti Mig 21. Dále na festival během dvou dnů dorazí například Horkýže Slíže nebo slezská diva Ewa Farna, Xindl X, Divokej Bill a řada dalších. Naprosto výjimečné postavení mezi účinkujícími zaujal již před lety Jaroslav Uhlíř, jeho unikátní směs notoricky známých písní z filmů, jako je Vrchní, prchni! nebo hudba z oblíbených českých pohádek, tradičně láká spousty diváků. Uhlíř je tak logicky dalším z milých a vážených pozvaných.

Realizační tým Votvíráku je nyní nově posílený o dva ostřílené profesionály s dlouholetou praxí. Jedná se o dlouholetého šéfa sponzoringu největší české banky Tomáše Koláře a zkušeného promotéra a projektového manažera Davida Šindeláře, který, mimo jiné, řadu let spolupracoval jako kreativní producent s festivalem Colours Of Ostrava. "Cílem festivalové dramaturgie nebylo a není experimentovat, od toho jsou podle nás jiné domácí hudební festivaly. My nabídneme nejznámější a nejdůležitější jména české a slovenské hudební scény, která mají co říci a dokáží oslovit široké publikum,” říká David Šindelář. "Votvírák je silná značka a do budoucna se chce dále rozvíjet a zdokonalovat souznění hudby a zábavy”, komentuje záměry týmu jeho kolega Tomáš Kolář a dodává: "Změníme částečně rozložení areálu vstříc většímu komfortu pro návštěvníky.”

Podrobné informace a novinky budou pořadatelé festivalu postupně zveřejňovat na svém webu, předprodej vstupenek je kromě těchto stránek možný také v síti Ticketstream.

FB: https://www.facebook.com/festivalvotvirak/

Vstupenky: https://www.votvirak.cz/vstupenky/

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Kounicefest 2024 - Kounice

22.06.2024 - 22.06.2024
Kounice

Na hřišti za úřadem městyse Kounice se už potřetí bude konat zajímavý festival.

Poděbradský triatlon 2024 - Poděbra…

19.05.2024 - 19.05.2024
koupaliště Jezero

Závod pro malé i velké sportovce.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete