Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Folklorní festival Mateřských škol 2013 - Břeclav

10.06.2013 - 17.06.2013 Břeclav

V málokterém kulturním odvětví bychom nacházeli tolik odkazů a specifických historických upomínek na život a tradice našich předků než ve folkloru a s ním souvisejících regionálních specifikách. Důkazem, že tento druh umělecké paměti ještě nevymizel z myslí naší generace, je bezesporu pravidelný "Folklorní festival Mateřských škol", který každoročně v květnu rozčeří poklidné hladiny společenského…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
KD Břeclav
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Břeclav
Obec
Břeclav

V málokterém kulturním odvětví bychom nacházeli tolik odkazů a specifických historických upomínek na život a tradice našich předků než ve folkloru a s ním souvisejících regionálních specifikách. Důkazem, že tento druh umělecké paměti ještě nevymizel z myslí naší generace, je bezesporu pravidelný "Folklorní festival Mateřských škol", který každoročně v květnu rozčeří poklidné hladiny společenského dění v moravské Břeclavi.

Na co se zde můžete těšit

Ve zdejším kulturním domě se řadám nabitým diváky již tradičně představí desítky vystupujících souborů, přijíždějících sem doslova z celé republiky. Těšit se můžete na taneční vystoupení, divadelní skeče, úryvky lidových písní a mnohé další scény, předváděné s nefalšovaným nadšením a odvahou těmi nejmladšími možnými interprety. Významným přínosem festivalu je i možnost představení folklorních souborů pro starší děti, do kterých se vystupujících interpreti mohou v budoucnosti přihlásit.

Zúčastníte-li se tohoto podniku, jistě budete s ohromením sledovat um a zapálení, které do nápaditých a umělecky nadstandardně zvládnutých představení začínající předškoláci vkládají. Organizátorům je pak třeba poděkovat za neúnavné úsilí, kterým přispívají ke kontinuitě a dalšímu rozvoji této nezpochybnitelné složky kulturního života naší společnosti.

Folklorní festival Mateřských škol 2013

 

Mapa

Další akce v okolí

Královský košt Mikulov 2024

23.08.2024 - 23.08.2024
Hotel Ryzlink Mikulov

Výjimečná degustace vín spojená s kulturním a gastronomickým zážitkem.

Čtyři dohody: Jaroslav Dušek 2024 -…

25.09.2024 - 25.09.2024
Mikulov

Veleúspěšné divadelní představení Jaroslava Duška na motivy stejnojmenného bestselleru Čtyři dohody Dona Miguela Ruize…

Královský košt Hustopeče 2025

11.01.2025 - 11.01.2025
Hustopeče

Závěrečná degustace vín ve Wine Wellness hotelu.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete