Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Folkové Pomoraví

28.06.2013 Litovel

FOLKOVÉ POMORAVÍ                  I v letošním roce pro vás pořádáme již tradiční v pořadí VII. Folkové Pomoraví. Připravili jsme si vystoupení tří skupin: NOACO, KOFEA@VLNA a ROHÁČI z Lokte. Tak jako každým rokem vše proběhne ve vodácké restauraci Loděnice v Litovli a to 28. 6. 2013. Začátek 17:30 hod. Vstupné v předprodeji 100 Kč, na místě 130 Kč.NOACO je Litovelská folk-rocková kapela s prvky…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

FOLKOVÉ POMORAVÍ    

             

I v letošním roce pro vás pořádáme již tradiční v pořadí VII. Folkové Pomoraví. Připravili jsme si vystoupení tří skupin: NOACO, KOFEA@VLNA a ROHÁČI z Lokte. Tak jako každým rokem vše proběhne ve vodácké restauraci Loděnice v Litovli a to 28. 6. 2013. Začátek 17:30 hod. Vstupné v předprodeji 100 Kč, na místě 130 Kč.

NOACO je Litovelská folk-rocková kapela s prvky popu a jazzu, která vznikla v roce 2004. Zakladateli byli dva kamarádi Roman Petřík a Jan Hájíček. Přidává se k nim zpěvačka Ivana Poláchová a vzniká skupina NOACO.  V létě přichází Lubomír Černý, který hraje na basovou kytaru. Na podzim roku 2006 potom Ivo Juráš, který hraje na bicí soupravu a dotvoří tak zvuk a hudební směr kapely, která po folkových začátcích přitvrdí do folk-rocku. V tomto složení hrají  dva roky, potom přichází zpěvačka Veronika Minaříková Klossová. Po nečekané smrti baskytaristy v roce 2009 nastupuje Radim, kterého v roce 2011 vystřídá Standa Skopal. Tvorba kapely je z velké části autorská a těží z textařské a hudební dílny Ladislava Petříka. Noaco hraje na menších hudebních akcích a festivalech, nejen v domovském regionu.

KOFE@VLNA je výrazné folkové seskupení-dvojice, která repertoárem volně navazuje na úspěšnou kapelu I.C.Q., která po pětiletém působení v únoru 2011 ukončila činnost. Martin Neumann a Lubomír Vaňka se setkávají v lednu 2012 a zakládají KOFE@VLNA. Tvorba se vyznačuje silnými melodiemi, kytarovou dovedností a výrazným zpěvem Lubomíra Vaňky. Texty jsou jednoduché i k zamyšlení (život, láska, radost atd…) a jsou vždy čitelné a k pochopení. Autor většiny hudby a textů je Martin Neumann. Vystoupení jsou vždy pestrá, originální, do děje vtahující s hereckými projevy a komunikativností. Tomáš Klus s Jirkou Kučerovským si dvojici vybrali také na své Tour "ANI SI NESEDEJTE". Kofe@Vlna spolupracuje také v projektu FOLK ŽIJE! Od února 2013 se k dvojici přidává nový člen a to Maruška, která hraje na příčnou flétnu.

ROHÁČI z Lokte vznik skupiny se datuje od jara roku 1975, kdy se pár kamarádů domluvilo na společném muzicírovaní. Základ tvořili také někteří bývalí členové sokolovské skupiny Plížák. Na názvu skupiny mají podíl dvě věci, začínali zkoušet v závodním klubu ROH, a také proto, že vztah k trampování a přírodě vůbec byl určujícím faktorem témat téměř všech písniček. V roce 1990 skupina získala ve finále plzeňské Porty hlavní cenu a v témže roce jí byla předána Zlatá Porta. Roháči vydali sedm alb, nahráli mnoho písní pro rádia, absolvovali četná natáčení pro televize. Neřadí se pouze mezi trampské kapely, ale vpluli i do vod folku, country, spirituálů a písní lidových. Vystupují ve složení Tomáš Čepelák – basa, Antonín Vyšehradský – kytara, zpěv, Jitka Melicharová – zpěv, flétna, Olga Mašková – zpěv, Ivan Bartoň – harmonika a Lubomír Ríša Melichar – kytara.

Mapa

Další akce v okolí

Beerfestu street 2024 - Olomouc

22.05.2024 - 25.05.2024
Olomouc

Nová scéna olomouckého Beerfestu. Kromě programu na Korunní pevnůstce chystáme i akci na Dolním náměstí. Ta začne už ve…

Grizly fest 2024 - Olomouc

08.06.2024 - 08.06.2024
Grizly, Chválkovice…

Exkurze do oříškárny, skvělé jídlo a zábava pro celou rodinu. Open-air oříškový festival GRIZLY FEST se blíží.

Barvám Neutečeš 2024 - Olomouc

11.05.2024 - 11.05.2024
Výstaviště Flora

Zažij nejbarevnější běh svého života!

Inspirativní přednáška Síla autenti…

18.05.2024 - 18.05.2024
Telegraph

V průběhu interaktivního večera získáte rady a tipy od profesionální herečky, která své bohaté zkušenosti ze světa…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete