Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Gastrofestival Valašské Klobouky - Zlínský kraj

21.08.2021 Horní náměstí

V sobotu 21. srpna se Horní náměstí ve Valašských Kloboukách promění v ráj milovníků gastronomických specialit. Gastro festival, který se uskuteční v rámci tradičního Setkání muzikantů v Bílých Karpatech, nabídne hostům nepřeberné množství chutí domácí i mezinárodní kuchyně.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Valašské Klobouky
Oblast
Střední Morava
Kraj
Zlínský kraj

Fotogalerie k článku

Provozovatelé více než dvaceti food tracků i dalších gastro stánků začnou podávat své pokrmy v sobotu úderem dvanácté hodiny. Návštěvníci se mohou těšit nejen klasické valašské pokrmy nebo produkty od lokálních producentů a z bio farem, ale také na speciality španělské, italské, kanadské, mexické a dalších kuchyní. "Nejen, že návštěvníky provedeme světovými kuchyněmi, ale představíme jim i speciality z grilu," uvedl Lukáš Lauman z pořádající agentury Backstage a doplnil: "Do Valašských Klobouk přivezeme kromě jiných například i několikanásobné výherce burger festivalů z Frýdku – Místku, kteří pod značkou Angel Grill připravují nezaměnitelné jídlo v konvektomatu."

Gastro festival je i příležitostí pro odvážné gurmány. Ve Valašských Kloboukách mohou milovníci exotiky ochutnat křupavé červíky. Naopak nejmenší hosty jistě okouzlí sladkosti v podobě mléčného karamelu, bublinkových waflí, oříšků, kozí i škrábané zmrzliny, palačinek a dalších cukrářských výrobků. Dospělým pak jistě přijde po dobrém jídle vhod sklenka vína od moravských vinařů, čepované pivo, výběrová káva nebo další alko i nealkoholické nápoje, které si mohou vychutnat ve speciální relax zóně.

Součástí festivalu bude i soutěž v pojídání tradiční valašské speciality "Valašský frgál 2021". "Pro vítěze je připravena atraktivní výhra v podobě dárkového balíčku v hodnotě až 1500 Kč," láká na účast v soutěži Lukáš Lauman.  O bohatý hudební doprovod se v průběhu odpoledne postarají účastníci mezinárodního hudebního a folklórního festivalu Setkání muzikantů Bílých Karpat, kterého je Gastro festival součástí.

Akce se uskuteční za dodržení platných nařízení, na místě bude k dispozici dezinfekce u všech stánků.

Festival se koná na Horním náměstí ve Valašských Kloboukách v sobotu 21. srpna od 12:00 do 20:00 hodin. Vstup je pro všechny zdarma.

Mapa

Další akce v okolí

Hudební neděle u zámku Zlín: Blues …

28.07.2024 - 28.07.2024
Zámek Zlín

Blues Station je zlínská elektrická bluesová kapela s dechovou sekcí.

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Slu…

28.07.2024 - 28.07.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Slušovic

Valašsko-Polanský Festiválek deskov…

02.08.2024 - 04.08.2024
Kulturní dům a okolí

Čtvrtý ročník Festiválku ve Valašské Polance proběhne první srpnový víkend. Jako každý předešlý rok se máte se na co…

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Val…

09.08.2024 - 09.08.2024
Náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy ve Valašském Meziříčí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete