Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Grand Finále taneční soutěže Best of the Best 2024 - Praha

11.05.2024 - 12.05.2024 Praha

V sobotu a v neděli 11. a 12. 5. se v Praze sejdou tanečníci z celé České republiky, aby si poměřili své síly na Grand finále taneční soutěže Best of the Best. Ve své performance spojí kromě různých stylů moderního tance také audiovizuální prvky na nadstandardně velké LED obrazovce. O tom nejlepším výkonu rozhodne porota složená z tanečních osobností mezinárodní sféry. Vítěz odcestuje reprezentovat naši zemi do Brazílie na největší festival v Jižní Americe. V rámci události proběhnou také vzdělávací workshopy s vybranými porotci pro širokou veřejnost.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Na letošním Grand Finále v porotě zasednou světově uznávaní tanečníci a choreografové. Mezi nimi také legenda hip hopu Storm z Německa, který dělal choreografie pro Warner TV nebo pro mistrovství světa ve fotbale. Zasedl také v porotě Red Bull BC1 World Finals.

Až z Brazílie do pražského finále zavítá Andreia Mendes, která má na svém kontě přes 500 titulů z taneční sféry a je mistryní Brazílie. Spolu s ní v porotě usedne i brazilský tanečník jazz funku a waackingu Jô Cardoso, který získal 1. místo na tanečním festivalu v Joinville, který je podle Guinnessovy knihy považován za největší taneční festival na světě.

Čeští tanečníci a diváci se mohou těšit i na jednoho z nejzajímavějších současných tanečníků a choreografů z Nizozemska Kevina Crudena. V panelu porotců se objeví také Američan Miguel Antonio, Polina Firanchuk z Běloruska, Slovenka Veronika Haverová a českou stranu zastoupí Majka Piskořová Veselá, Vendula Poznarová a Tereza Barešová.

"Do poroty volíme opravdu ty nejlepší z nejlepších ve svých stylech. To především z toho důvodu, že chceme, aby si tanečníci a choreografové z Česka odnesli ze soutěže kromě trofejí také cenné informace, které jim pomohou se posouvat dál. Je to také příležitost pro české tanečníky ukázat své umění před mezinárodními kapacitami a získat tak případně příležitosti za hranicemi," dodává Allan Lemaja jeden ze zakladatelů projektu Best of the Best a profesionální tanečník a choreograf.

Vize Best of the Best je posunout úroveň taneční scény v Česku a přiblížit ji i lajkům. Na Grand Finále, které proběhne v pražských Řepích, se může přijít podívat kdokoliv, vstup bude k zakoupení k dispozici přímo na místě v den akce. Veškeré informace ohledně rozložení tanečních stylů do jednotlivých dnů jsou na webových stránkách bestofthebest.cz.

Hlavní cenou pro vítězného choreografa je cesta a reprezentace Česka na největším festivalu v Jižní Americe na FIH2. Kromě toho si vítěz také užije ikonické výhledy Ria de Janeira. Ti nejlepší z nejlepších se také mohou těšit na designové ceny od společnosti Sony z nové řady reproduktorů a sluchátek ULT POWER SOUND, která je určena milovníkům hudby. Vodním partnerem celého dne je voda Mattoni, díky ní tanečníci doplní nejen tekutiny, ale také potřebné minerály.

Taneční workshopy pro všechny

V předvečer velkého finále se budou konat vzdělávací workshopy s vybranými porotci, kterých se může zúčastnit kdokoliv. Cílem je, aby si kromě zpětné vazby tanečníci odnesli i nové dovednosti a zapracovali na své technice. Zároveň chceme nabídnout široké veřejnosti možnost, učit se od těch nejlepších. Taneční lekce proběhnou 11.5.2024 v Dancer's Clubu (Hartigova 929, Praha). Lekce povede Jô (Brazílie) a Miguel (USA). Více informací, je dostupných na webových stránkách organizace, kde probíhá také registrace.

Další akce v okolí

Roboty ABB se zapojí jako hudebníci…

19.05.2024 - 19.05.2024
Anežský klášter

Jedinečný projekt SpringTEEN, který je oficiální součástí programu Pražského jara a je věnovaný dětem a mladým…

Barokní podvečery - Apollón & Dioný…

21.05.2024 - 21.05.2024
Tereziánský sál

Triové sonáty A. Corelliho a G. F. Händela & flétnový koncert A. Scarlattiho

Svět knihy Praha 2024

23.05.2024 - 26.05.2024
Praha

Pozvání na mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha, jež se opět koná na Výstavišti Praha,…

Svět knihy Praha 2024 oslaví Kafku …

23.05.2024 - 26.05.2024
Praha

Výstaviště v Holešovicích opět přivítá příznivce literatury. 29. ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 19. květen

Dnes má svátek Ivo

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete