Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Švandovo divadlo

07.12.2013 Praha

Hamlet jako rodinné drama o ututlané vraždě míří na smíchovské jevištěJeště do konce letošního roku nabídne divákům Švandovo divadlo na Smíchově nejznámější Shakespearovu tragédii Hamlet. Příběh o ututlané vraždě, touze po pomstě a nebezpečné hře na šílenství režíruje Daniel Špinar, jeden z nejvýraznějších českých divadelníků současnosti. Premiéra hry v překladu Jiřího Joska se chystá 7. prosince…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Švandovo divadlo
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Hamlet jako rodinné drama o ututlané vraždě míří na smíchovské jeviště

Ještě do konce letošního roku nabídne divákům Švandovo divadlo na Smíchově nejznámější Shakespearovu tragédii Hamlet. Příběh o ututlané vraždě, touze po pomstě a nebezpečné hře na šílenství režíruje Daniel Špinar, jeden z nejvýraznějších českých divadelníků současnosti. Premiéra hry v překladu Jiřího Joska se chystá 7. prosince 2013. Hlavní roli ztvární Patrik Děrgel: talentovaný herec známý také jako "český Brad Pitt" se tak stane jedním z nejmladších princů dánských na tuzemských jevištích.

Ve Špinarově režii je Hamlet přecitlivělým mladíkem z královské rodiny, který musí přes noc dospět a začít řešit problémy, na něž sám psychicky nestačí. Vůbec nejčastěji uváděnou Shakespearovu hru pojal Daniel Špinar jako tragédii velmi exponované rodiny, která se pod vlivem dobře utajeného zločinu nezadržitelně rozkládá.

"Tato nesmírně bohatá Shakespearova hra klade fascinující otázky, jako například: Jak prožíváme smrt svých nejbližších? Jak reagujeme, cítíme-li křivdu a nespravedlnost? Náš Hamlet bude Hamletem současným, odehrávajícím se tady a teď. Je lehce inspirován severskou poetikou, a i když je to pravá rodinná tragédie, je v ní obsažena i velká dávka humoru," říká režisér Špinar.

Dále hrají Kamil Halbich (Claudius), Petra Hřebíčková (Gertruda), Miroslav Hruška (Polonius), Filip Čapka (Laertes), Zuzana Onufráková (Ofélie) a další.

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Letní slavnosti staré hudby 2024 - …

31.07.2024 - 31.07.2024
U Prašného mostu

Taneční rytmy pod jižním sluncem

Letní slavnosti staré hudby 2024 - …

06.08.2024 - 06.08.2024
Vodičkova 699/28

Scénické provedení pastorální opery G. F. Händela s loutkami

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete