Statistika našeho portálu

  • 102 254 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Klub Matrix

02.03.2013 Praha

Hellenic Darkness Festival 2013 – řecký večer s ROTTING CHRIST a dalšími řeckými hrdiny!MetalGate vás zve na řecký metalový večer, na němž se představí line-up tří kvalitních spolků ze země v lénu bohů doplněný o dvojici štítonošů z řad tuzemských štik . Headlinerem celé akce bude slovutná athénská čtveřice ROTTING CHRIST , která se objevila již na loňském MetalGate Czech Death Festu, kde…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Klub Matrix
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Hellenic Darkness Festival 2013 – řecký večer s ROTTING CHRIST a dalšími řeckými hrdiny!

MetalGate vás zve na řecký metalový večer, na němž se představí line-up tří kvalitních spolků ze země v lénu bohů doplněný o dvojici štítonošů z řad tuzemských štik . Headlinerem celé akce bude slovutná athénská čtveřice ROTTING CHRIST , která se objevila již na loňském MetalGate Czech Death Festu, kde sklidila oprávněný úspěch za precizní a živelnou show. Málokdo by dnes řekl, že tato ikona začínala před takřka pětadvaceti lety coby grindcoreová kapela! Dnes disponuje unikátním zvukem, v němž jsou s umem zručného alchymisty smíchány ingredience ze světa death, black i gothic metalu.

ROTTING CHRIST v Praze navíc představí své zbrusu nové album , které vychází 1. března 2013, což dělá z Hellenic Darkness Festival jednak release party , a jednak začátek celosvětového turné k vydání tohoto opusu.

Druhým emisarem řeckého kontingentu je black metalová horda RAVENCULT , jíž rozhodně nechybí instrumentální um ani plejáda nápadů. Když navíc zpomalí, nechá krásně vyplout na povrch monolitičnost svých litanií. Poslední album "Morbid Blood" vyšlo v roce 2011 u amerického vydavatelství Hell Headbangers Records. Výpravu doplní dusivý zvuk drtičů lebek z DEAD CONGREGATION hrající tradicionalistický, satanský death metal sázející spíš na bublavé melodie a kompoziční rafinovanost než na čirou rychlost a všudypřítomný extrém.

Tuzemské kapely zastupuje dvojice ze stáje MetalGate Records . Black/deathovým SECRET OF DARKNESS vyšla v roce 2011 deska "(In)Humanity", která se vyznačuje zejména četnými melodickými linkami ve vůdčí kytaře, zatímco hloubaví experimentalisté ABSTRACT ESSENCE své čtvrté album s názvem "Love Enough" právě vydávají. Koncepční opus zachycuje dospělou a chytrou kapelu kráčející neohroženě vpřed, takže si její vystoupení rozhodně nenechte ujít!

Helénské falangy vtrhnou na půdu pražského Matrix klubu v sobotu 2. března 2013.

Vstupné

na místě bude činit 300 Kč , ovšem v předprodeji v síti Ticketstream, který bude spuštěn v průběhu listopadu, bude k dostání již za 250 Kč. Brány klubu se otevřou v 18:30 a bitva začíná úderem sedmé hodiny.

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Mladí budou ladit jazz

30.04.2024 - 30.04.2024
Karlovo náměstí

Přijďte 30. dubna 2024 také oslavit Mezinárodní den jazzu společně s umělci, kteří svůj vyvolený žánr nevnímají jako…

Přivítejte na Pražském hradě máj sk…

01.05.2024 - 01.05.2024
Svatováclavská vinice v…

První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého…

Rychlovka na Karlově mostě a bojovk…

08.05.2024 - 08.05.2024
Karlův most

Zábavná akce pro rodiče a školní děti - o Praze hravou formou. Zlaťáky a drahokamy v průběhu celé trasy. První soutěžní…

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 30. duben

Dnes má svátek Blahoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete