Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hradní jarmark na Svojanově

09.05.2015 - 10.05.2015 Svojanov

Hrad Svojanov se promění v jedno velké tržiště. Zruční řemeslníci zde o víkendu 9. a 10. května představí své umění a nabídnou výrobky.Velký jarmark patří k tradičním akcím, které hrad Svojanov pořádá. "Na druhý květnový víkend jsme připravili dobové tržiště s ukázkou velkého množství řemeslných výrobků a samozřejmě i bohatý program na nádvoří, který je sestavený z dobových vystoupení," uvedl…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Hrad Svojanov se promění v jedno velké tržiště. Zruční řemeslníci zde o víkendu 9. a 10. května představí své umění a nabídnou výrobky.

Velký jarmark patří k tradičním akcím, které hrad Svojanov pořádá. "Na druhý květnový víkend jsme připravili dobové tržiště s ukázkou velkého množství řemeslných výrobků a samozřejmě i bohatý program na nádvoří, který je sestavený z dobových vystoupení," uvedl kastelán hradu Miloš Dempír. O půl desáté vejde do nádvoří slavnostní průvod. Nebudou chybět vystoupení šermířů, divadlo, ani dobové tanečnice. Návštěvníci nepřijdou o komentované prohlídky empírového paláce, středověkého sklepení s pověstmi o hradu, mučírny a domu zbrojnošů. 

Řemeslníci předvedou, co umějí, a nabídnou také své výrobky.  Lidé si budou moci vybrat z nabídky domácích sýrů, kremrolí, sušeného ovoce, oříšků, ale i keramiky, bižuterie či šikovných dřevěných stoliček a mnohého dalšího. Zkrátka nepřijdou ani děti. Kromě zábavy na dobovém kolotoči se budou moci něco přiučit. "V dílničkách se naučí vyrábět svíčky z včelího vosku nebo si budou moci podle své fantazie pomalovat tričko," upřesnil Miloš Dempír.  Na akci je doposud přihlášeno přes 40 řemeslníků.

Tradiční hradní jarmark se koná o víkendu 9. a 10. května. Program začíná od 9.30 hodin, hrad bude po oba dny otevřený, jak už je zvykem, od 9 do 17 hodin.  

Květa Korbářová,
Hrad Svojanov

Mapa

Další akce v okolí

Svitavský vandr 2024 - Svitavy

22.06.2024 - 22.06.2024
Chata Rosnička

Přidejte se ke konání prvního ročníku turistické akce Svitavský vandr!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete