Statistika našeho portálu

  • 102 177 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hudební Jeseník

29.06.2013 - 31.08.2013 Jeseník

LETNÍ JESENÍK ZVE NA TRUMPETISTU KUMPANA NEBO NA HURIKÁNA JANDU!Prázdninové měsíce jsou nabité koncerty a víkendovými festivaly. V Jeseníku nevsadili pouze na jednu kartu a ve své letní nabídce nabízejí žánrově pestré hudební zážitky. A skloubit letní dovolenou mezi vrcholky jesenických hřebenů s kvalitním hudebním zážitkem jistě není k zahození.Jaká je tedy nabídka jesenického hudebního…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

LETNÍ JESENÍK ZVE NA TRUMPETISTU KUMPANA NEBO NA HURIKÁNA JANDU!

Prázdninové měsíce jsou nabité koncerty a víkendovými festivaly. V Jeseníku nevsadili pouze na jednu kartu a ve své letní nabídce nabízejí žánrově pestré hudební zážitky. A skloubit letní dovolenou mezi vrcholky jesenických hřebenů s kvalitním hudebním zážitkem jistě není k zahození.

Jaká je tedy nabídka jesenického hudebního léta?

Světová trumpeta Vlado Kumpana
Pokud jste milovníky dechové hudby, vaší pozornosti nemůže uniknout už dvanáctý ročník Mezinárodního festivalu dechových hudeb, který se uskuteční 29. a 30. června 2013 na jesenickém Masarykově náměstí a v Priessnitzových léčebných lázních. Kromě domácího Dechového orchestru mladých, který stále sbírá jedno ocenění za druhým, se představí nejen regionální soubory, ale také například oblíbená slovenská Bojnická kapela nebo Bialska Orkiestra Deta z Polska. Hlavní hvězdou festivalového programu bude bezesporu vynikající trumpetista Vlado Kumpan se svou kapelou, která je sestavena z elitních hudebníků a patří k špičce české a moravské dechovky.
Kromě festivalu budou celé léto probíhat v Priessnitzových léčebných lázních tradiční nedělní promenádní koncerty na nové lázeňské kolonádě před sanatoriem Priessnitz.
A vo vo vo tom to je!

Naopak z  jiného hudebního soudku vychází již letošní devatenáctý Jesenický nugget. Tento rodinný hudební festival je stálicí jesenického hudebního léta. Letos se můžete těšit na české military country Taxmenů společně s Milanem Pitkinem, zahraje také zpěvačka a kytaristka Pavlína Jíšová se svou folkovou skupinou nebo bluegrassový BG Styl, brněnští Folk Team, ale také kapely z Polska a Slovenska. Jednoduše 13. červenec 2013 bude ve Ski areálu Miroslav opět folkovým a country svátkem.

Dívka s perlami ve vlasech i hurikán, rychlý jak blesk
Aleš Brychta se svou kapelou a chraplavý hurikán Janda jsou zase hvězdami dvoudenního maratonu hudby a zábavy 2. a 3. srpna 2013. Z dalších interpretů můžeme prozradit také osobitou a zajímavou opavskou partu Kofe-in.

Páteční Made in Euroregion i sobotní Jesenicko se baví 2013 mimoto nabídnou přehlídku na třicet druhů moravských a českých piv, tematické soutěže, jarmark, nebudou chybět ani atrakce pro ty nejmenší.

Zkuste tedy skloubit letní dovolenou na horách s příjemným hudebním zážitkem. Více se dozvíte na www.mkzjes.cz nebo na http://www.jesenik.org/.

 

Těšíme se na vás!
 

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 16. duben

Dnes má svátek Irena

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete