Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

iQLANDIA science center Liberec

10.03.2014 - 31.12.2025 Liberec

Hlavním cílem centra je v několika unikátních expozicích popularizovat vědu, techniku a přírodní obory. Čtyři stovky interaktivních exponátů zpřístupní problematiku hravou formou širokému spektru návštěvníků.Čtyři patra plná chytré zábavy, to je science centrum iQLANDIA. V deseti interaktivních expozicích se vydáte z nitra planety až do vzdálených galaxií, potkáte jediného humanoidního robota v…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Hlavním cílem centra je v několika unikátních expozicích popularizovat vědu, techniku a přírodní obory. Čtyři stovky interaktivních exponátů zpřístupní problematiku hravou formou širokému spektru návštěvníků.

Čtyři patra plná chytré zábavy, to je science centrum iQLANDIA. V deseti interaktivních expozicích se vydáte z nitra planety až do vzdálených galaxií, potkáte jediného humanoidního robota v České republice a vyzkoušíte si na čtyři stovky interaktivních exponátů, které zábavně, a přitom poutavě představují svět vědy a techniky. iQLANDIA nabízí i bohatý doprovodný program: science show, tematické hry, laboratorní workshopy, badatelské aktivity, přednášky.

iQLANDIA se nachází v centru Liberce v Nitranské ulici, nedaleko od výpadovky na Prahu, blízko od vlakového a autobusového nádraží. Před centrem je dostatek míst na parkování (10 autobusů, cca 100 automobilů). Uvnitř najdete iQCAFÉ a iQSHOP.

PLANETÁRIUM
Chcete se dozvědět něco o tom, co je právě teď vidět na obloze? Zajímá vás, jak je dobýván vesmír nebo se toužíte vydat na výlet do historie či žhavé současnosti Země? A co to všechno spojit navíc do filmového zážitku? Planetárium v iQLANDII s kupolí o průměru devíti metrů, nejmodernější projekční technologií a padesáti polohovatelnými sedačkami tohle všechno nabízí.

Hodinové představení začíná živou sezónní projekcí, během níž vás lektoři iQLANDIE seznámí s aktuální noční oblohou. V nabídce jsou pořady na astronomická a přírodovědná témata pro různé věkové kategorie. Ke každému filmu nabízíme také sluchátka s překlady do angličtiny, němčiny a polštiny.
 
Program v iQLANDII

Science show
Jak založit požár z mouky? Jak zapálit oheň vodou? Jak vypadá trávení žaludku v reálném čase? Mnoho ztřeštěných pokusů především z fyziky a chemie přináší v iQLANDII Zábavná science show. Zkušení lektoři se pouští do vskutku bláznivých kousků, do kterých zapojí i vás, a věřte, že si odnesete velký zážitek. Zábavná science show je intenzivní až čtyřicetiminutové představení s hereckými výkony, působivými výbuchy, vtipem, smíchem i novým poznáním.

Hurá do laboratoře!
Vyzkoušejte naše moderní laboratoře a staňte se na chvíli vy sami šílenými vědci a vynálezci.  Svět pod mikroskopem, výroba parfémů, tajemství neviditelného inkoustu, kouzla kyanotypie… to je jen několik z řady tematických workshopů, které si pro vás lektoři iQLANDIE připravili. Kdo ví, třeba sami obohatíte lidstvo o další skvělý vynález!

Badatelské aktivity
Vyrobte si nanovlákno, pohovořte s robotem Thespianem, "rozpitvejte” starý elektrospotřebič, otestujte své chuťové pohárky, zahrajte si na archeologa… – pro všechny zvídavé návštěvníky je připravena spousta doprovodných aktivit s lektory přímo v expozicích.

iQLANDIA má co nabídnout spíš odrostlejším návštěvníkům, doporučujeme ji návštěvníkům od 8 let. Mladším návštěvníkům a jejich rodičům doporučujeme navštívit science centrum iQPARK, které se nachází hned naproti v prostorách Centra Babylon. iQPARK je vhodný pro děti od 2 let.

Otevírací doba

září - červen

pondělí    zavřeno
úterý - pátek    09:00 - 17:00
sobota    09:00 - 19:00
neděle    09:00 - 17:00

Poznámka V době školních prázdnin a státních svátků otevřeno 9-19 hodin.

Vstupné

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

S rodinou do Vesce 2024 - Liberec

19.05.2024 - 19.05.2024
Sportovní areál Vesec

Den plný zábavy, hudby a atrakcí pro děti, jejich rodiče a prarodiče. Program pro rodiny s nejmenšími dětmi, pro…

Královský košt Liberec 2024

29.11.2024 - 29.11.2024
Liberec

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Jóga víkend v Hrádku nad Nisou blíz…

24.05.2024 - 26.05.2024
U koupaliště 155

Náplň dle přání přihlášených, např. oční jóga, ukázka Hormonální jógy, cviky pro zdravá záda, pánevní dno, protažení…

Hypnotizér v Liberci | květen 2024

20.05.2024 - 20.05.2024
Nad Školou 1675, 463 11…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete