Statistika našeho portálu

  • 85 449 Akcí v kalendáři
  • 5 370 Ubytovacích zařízení
  • 24 151 Míst a památek

Jak péct chleba z tradičního kvásku - v Opavě

02.02.2019 Opava

Naučte se péct svůj kváskový chleba s profesionálkou Janou Berkovou!

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Po kurzu si budete umět upéct svůj poctivý chleba.

 

Kurzem Vás provede Jana Berková, česká specialistka na kvásek, autorka dvou Kváskových kuchařek (první je z tradičních kvásku, druhá je bez lepku a bez cukru). Zaděláte si těsto na svůj pšeničnožitný chleba a dozvíte se, jak si ho doma upečete. Řekneme si, na co dalšího můžete kvásek dál využít, o sladkostech a o vaření. 

Naučíte se:

  • vše o kvásku 
  • o potřebných surovinách a pomůckách na pečení chleba
  • jak si zadělat těsto na chleba a jaké jsou možné obměny v surovinách a zpracování
  • jaký je postup pečení chleba, až po jeho uchovávání
  • na co ještě můžeme kvásek použít

Co je v ceně kurzu, co si odnesete:

  • těsto na chleba, který si pak doma upečete
  • kvásek, násada živého 5ti letého kvásku a sušený kvásek jako kváskovou rezervu
  • náruč informací, inspirací o kvásku a zkušeností ke kváskovému pečení a vaření 

Zavolejte na 732 286 192 nebo napište na kvaskovakucharka@seznam.cz.

Kurz se koná ve Zdravé jídelně a obchodě Květ lotosu, Opava - Hrnčířská 9

Trvá cca 3 hodiny, kurzovné je 550 Kč. 

V ceně je zahrnuta práce lektora, pronájem prostor, kvásek na chleba i s sebou a sušený, mouka a ostatní potřebné suroviny, ochutnávka. Kurzovné se platí předem. 

Těšíme se na naše kváskové setkání!

Jana Berková, kolektiv Květu lotosu a Kvásek 

 

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete